Logisztika Már a vertikális raktárak építését is segíti a VR

Már a vertikális raktárak építését is segíti a VR

autopro.hu/V.M. | 2022.05.23 06:17

Már a vertikális raktárak építését is segíti a VR

Fotó: Randex

Az automatizált vertikális tárolóautomatákat készítő brit Randex egy virtuális valóságon (VR-on) alapuló szimulációs rendszert dobott piacra, ami megkönnyíti a vertikális állványrendszerek tervezését.

Hirdetés

Az egyedülállónak mondott, Randex VR nevet viselő szimulációs rendszer a virtuális valóság és az épületinformációs modellezés technológiáját vegyíti, hogy grafikusan szimulálja a Randex vertikális tárolóautomatájának telepítési pozícióit és a kapcsolódó árumozgatási teljesítményeket. Végső soron a Randex VR-ral képezhető digitális modellekkel meghatározható a tárolóautomaták ideális elhelyezése.

James Roberts, a Randex igazgatója az új termék piaci bevezetése kapcsán elmondta: „A Randex VR a maga nemében az első rendszer a piacon. A fejlett tér- és teljesítménytervezési képességei az iparágnak időt és pénzt fognak megtakarítani, egyidejűleg javítva az automatizált vertikális raktárak használóinak versenyképességét”.

A Randex szerint a saját fejlesztésű Compact vertikális tárolóautomatáival azonos mennyiségű árut 90 százalékkal kisebb területen lehet elhelyezni, összevetve a konvencionális állványrendszerekkel. Ezenfelül azáltal, hogy a kiválasztott termékeket egy tálcára automatikusan kigyűjtve a dolgozó elé helyezik, azonos idő alatt négyszer annyi áru gyűjthető ki.

A Randex VR-t már pilot rendszerben teszteli egy meg nem nevezett skóciai gyártóvállalat – olvasható a Warehouse & Logistics News oldalán.

Tetszett ez a hír? Értesüljön elsőként a járműipari történésekről, iratkozzon fel az autopro.hu hírlevelére az alábbi linken!

Kiemelt Partnereink