HR Ablak Új elnök-vezérigazgatót kap a ZF

Új elnök-vezérigazgatót kap a ZF

autopro.hu/V.M. | 2022.07.15 09:17

Új elnök-vezérigazgatót kap a ZF

Dr. Holger Klein, a ZF jövendőbeli elnök-vezérigazgatója | Fotó: ZF Press

2023 elejétől a vállalatnál már sok évet eltöltött Dr. Holger Klein fogja betölteni a német autóipari beszállító ZF Friedrichshafen AG elnök-vezérigazgatói pozícióját

Hirdetés

Az 52 éves Dr. Klein a 60 éves Wolf-Henning Scheidert fogja váltani, aki 2022 végével távozik a Magyarországon is gyárat üzemeltető vállalattól. Dr. Klein 2014-ben iparági szakértőként csatlakozott a ZF-hez, ahol 2015-ben a TRW Automotive amerikai cég felvásárlás utáni integrációját felügyelte. 2017-ben az alváztechnológiai divízió vezetőjévé nevezték ki, 2018 óta pedig igazgatósági tag. Jelenleg az indiai, valamint az ázsiai és csendes-óceáni régiókért és a termelésért felel, miközben a személyautó karosszériatechnológiai és értékesítés utáni divíziók vezetője is egyben. Irányítása alatt a ZF új OEM megrendelőket szerzett és több fejlesztőközpontot is telepített.

Dr. Klein először az igazgatótanács elnökhelyettese lesz, majd 2023 január 1-től tölti majd be az elnök-vezérigazgatói pozíciót.

Elődje, Wolf-Henning Scheider 2018 óta a ZF elnök-vezérigazgatója. Korábban a Bosch autóipari technológiai üzletágának elnökeként, illetve a Mahle elnök-vezérigazgatójaként dolgozott. „Wolf-Henning Scheider kijelölte a stratégiai irányokat a vállalat átalakításához, és komoly mérföldköveket ért el” – dicsérte a kevesebb mint fél év múlva leköszönő vállalatvezető munkáját Dr. Heinrich Hiesinger, a ZF felügyelőbizottságának elnöke.

Wolf Henning Scheider, a ZF elnök-vezérigazgatója

Wolf Henning Scheider, a ZF elnök-vezérigazgatója | Fotó: ZF Press

2022 végével Dr. Konstantin Sauer, a ZF elnökhelyettese, illetve Wilhelm Rehm, az ipari technológiák és a haszongépjármű-ipari megoldások divíziók vezetője is távozni fog. Rehm helyébe Dr. Peter Laier fog lépni, míg Sauer utódját a közeljövőben fogják kiválasztani.

A német ZF a világ legnagyobb járműipari vállalatai közé tartozik. Hazai cége, a ZF Hungária Kft. 1996-ban kezdte meg működését. Egri üzemében személyautókhoz és haszongépjárművekhez automata és manuális sebességváltókat, valamint azok alkatrészeit készítik.

Tetszett ez a hír? Ne maradjon le a legfontosabb járműipari hírekről, iratkozzon fel hírlevelünkre ezen a linken!

Kiemelt Partnereink