HR Ablak Megvan a Škoda új gazdasági és IT-vezetője

Megvan a Škoda új gazdasági és IT-vezetője

autopro.hu/P.B. | 2021.09.30 17:22

Megvan a Škoda új gazdasági és IT-vezetője

Fotó: Škoda Newsroom

Októbertől Christian Schenk vezeti a Škoda pénzügyi és informatikai részlegét, ahol a távozó Klaus-Dieter Schürmannt váltja. A Volkswagenhez tartozó cseh OEM menedzsmentjének átszervezése ezzel befejeződött.

Hirdetés

Christian Schenk lesz a Skoda pénzügyi és informatikai igazgatóságának új tagja 2021. október 1-jétől, Klaus-Dieter Schürmann utódjaként, aki korábban öt évig volt felelős az osztályért – jelentette be a Škoda. Schenk legutóbb a MAN Truck & Bus SE informatikai és jogi pénzügyi igazgatója volt.

Ezzel teljessé válik az új igazgatósági csapat Thomas Schäfer vezérigazgató körül – írta közleményében a Volkswagen Csoport cseh leányvállalata.

Schenk 1999 -ben kezdte szakmai karrierjét a Volkswagennél, 2003 és 2006 között az Europcar International könyvvizsgálati vezetőjeként dolgozott Franciaországban, majd a VW Group UK importőrhöz került a központi pénzügyek vezetőjeként. Schenk ezután vezető pozíciókat töltött be a Volkswagen brandnél finanszírozási, valamint az általános pénzügyi tervezési osztályokon. 2016-tól 2019-ig a Volkswagen Passenger Cars márka ellenőrzéséért volt felelős, míg 2019 októberében kinevezték a MAN SE pénzügyi igazgatójává, valamint a MAN Truck & Bus SE pénzügyi, informatikai és jogi igazgatótanácsának tagjává.

Befejeződött az átszervezés

Schürmann 2016 júliusa óta volt a Škoda pénzügyi és informatikai igazgatóságának tagja, és 1990 óta dolgozik a Volkswagen Csoportnál. Az Škodánál eltöltött öt év után a szakember a tervek szerint visszatér a Volkswagenhez, és ott új feladatokat lát el - jelentették be.

Christian Schenk kinevezésével a Škoda igazgatótanácsának megújítása befejeződött. Michael Oeljeklaus 2010 augusztusa óta felelős a termelésért és a logisztikáért, Karsten Schnake 2020 júliusa óta felelős a beszerzésért. Johannes Neft 2021 vezeti a műszaki fejlesztéseket. Idén márciusban további két új vezető csatlakozott a Škodához: Maren Gräf HR igazgató és Martin Jahn értékesítési és marketing igazgató – írja az Automobilwoche.

Kiemelt Partnereink