HR Ablak Meglepő változás a Bosch vezetőségében

Meglepő változás a Bosch vezetőségében

autopro.hu/P.B. | 2024.01.05 09:16

Meglepő változás a Bosch vezetőségében

Fotó: Bosch

A Bosch 2023 júniusában Uwe Gackstattert nevezte ki Mobility divíziójának igazgatótanácsába. Gackstatter az év végén váratlanul távozott a cégtől, és ez a közösségi médiából derült ki.

Hirdetés

2024. január 1-től a Bosch átszervezte a mobilitási részleget. Uwe Gackstatternek tulajdonképpen központi szerepet kellett volna betöltenie a kereskedelmi feladatok ágazati igazgatójaként a részlegen, azonban az igazgatótanács tagja LinkedIn üzleti hálózatán keresztül bejelentette meglepő távozását a cégtől.

A háttérről csak találgatni lehet. Nincs hivatalos nyilatkozat vagy sajtóközlemény a részéről a változással kapcsolatban. A Bosch Mobilitási Üzletágában a cég ügyvezető igazgatója, Markus Heyn mellett az igazgatóság tagjai így immár Andreas Dempf, Klaus Mäder és Mathias Pillin.

„34 tartalmas év után itt az ideje, hogy új fejezetet kezdjünk. További részletek ezután következnek” - írja Gackstatter bejegyzésében, de a Bosch-tól való hirtelen távozásának pontos okairól nem nyilatkozik. A távozás körülményei arra utalnak, hogy az elválás rövid időn belül történhetett meg – írja az Automobilwoche.

Célkeresztben a megtakarítás

Mint ismert, a Bosch a közelmúltban szigorú költségcsökkentési politikába is kezdett. Néhány hete látott napvilágot a cég terve arról, hogy 1500 munkahelyet szüntetne meg „társadalmilag elfogadható módon” a mobilitási szektorban Feuerbach és Schwieberdingen telephelyein. A cég jelenleg az üzemi tanáccsal tárgyal erről.

Uwe Gackstatter éveken át vezette a Feuerbachban székelő Powertain Solutions részleget. A szakember idén tölti be a hatvanadik életévét, az Automobilwoche kérdésére ezzel indokolta a távozását, ugyanakkor a cégnél nem ritka, hogy a vezetők ennél idősebben is hivatalban maradnak.

Tetszett ez a hír? Ne maradjon le a legfontosabb járműipari hírekről, iratkozzon fel hírlevelünkre ezen a linken!

Kiemelt Partnereink