HR Ablak Belgiumi kiküldetésen a Dana munkatársai

Belgiumi kiküldetésen a Dana munkatársai

AP | 2019.09.02 16:09

Belgiumi kiküldetésen a Dana munkatársai

A Dana Belgium brugge-i gyárába mehettek kiküldetésre a cég magyar kollégái közül néhányan. Magyarország a belgiumi Dana gyárral lassan egy éve működik együtt és támogatják egymást különböző projektekben.

Hirdetés

Az egyik fő projekt a szakmai munkaerő toborzása, melynek köszönhetően a Dana magyarországi gyáraiból kaptak lehetőséget munkavállalók, hogy szakmai tudásukkal támogassák a belgiumi gyárat egy több hónapos kiküldetési projektben. Egy projekt ideje alatt nyolc munkatárs utazik ki, illetve egy mérnök, aki koordinálja a kinti munkafolyamatokat.

Az oktatási rendszer kialakítása

„Magyarországon az OH gyáregységben mint a CNC terület koordinátora dolgozom. Egy előzetes személyügyi és termelési oldalról történő szervezést és létszámegyeztetést követően május elején lehetőségem nyílt a korábbiakhoz képest egy nagyobb létszámú, különböző területekről – CNC és termelési terület – érkező kollégákkal Brugge-ben dolgozni. A magyarországi technikai feladatok támogatása mellett Belgiumban napi feladataim közé tartozik a kint dolgozó nyolc magyar kolléga napi szintű támogatása, oktatása, kapcsolattartás a belga menedzsment – személyügy – termelés között. Az említett projekteken kívül a fő fókusz az új belépő kollégák minél gyorsabb termelési területre történő beintegrálására alkalmas oktatási rendszer kialakítása volt. A kezdeti nehézségek ellenére sikerült kézzelfogható eredményeket felmutatni. A kiküldetésnek köszönhetően megtapasztaltam, milyen egy magyarországihoz hasonló, dinamikus, folyamatosan új kihívásokat generáló munkakörnyezetben dolgozni” - mondta Győrik Pál CNC-koordinátor.

"Örömmel jövök ide vissza"

Vadász Krisztián, CNC operátor
Vadász Krisztián CNC operátor

„Nekem a második alkalmam, hogy kint lehetek. A legelső csapattal már dolgoztam 2018-ban Belgiumban, így ismerős a helyzet. Örömmel jövök ide vissza. Sok emberrel jóban lettem a cégnél és az azóta is folyamatosan gyakorolt angolom egész jó szintet ért el. A munka is ismerős volt, mert az első hetet az FMS-en töltöttem. Itt a váltóházak és szelepek megmunkálása folyik, ahol a darabok cseréje, mérése, és sok esetben a szerszámozás is az én feladatom. Következő héten a fogaskerék megmunkáláson fogok dolgozni. Ez egy ismeretlen technológia, ezért kíváncsian várom” nyilatkozta Vadász Krisztián CNC-operátor.

Kiemelt Partnereink