HR Ablak A Scania vezérigazgatója veszi át a Traton vezetését

A Scania vezérigazgatója veszi át a Traton vezetését

autopro.hu/P.B. | 2021.10.05 09:21

A Scania vezérigazgatója veszi át a Traton vezetését

Fotó: Traton

Némi meglepetést okozott Németországban, hogy a Volkswagen haszongépjármű-palettáját összefogó vállalatának, a Tratonnak a Scania-vezér, Christian Levin lesz a vezérigazgatója. Levin Matthias Gründlert váltja, akivel együtt egy másik vezető is távozik a Traton igazgatótanácsából.

Hirdetés

Idő előtt, szeptember utolsó hetén távozott a Traton éléről a korábbi vezérigazgató, Matthias Gründler. A helyére a Scania volt vezérigazgatója, Christian Levin érkezik – jelentette be a Traton felügyelőbizottságának elnöke, Hans Dieter Pötsch, aki egyben azt is elmondta, hogy az 54 éves Levin a Traton vezetőségének teljes támogatását élvezheti a növekedéshez vezető úton.

Gründler mellett az eddigi gazdasági vezető, Christian Schultz is távozik a vállalattól, az ő helyét Annette Danielski veszi át, aki korábban Schultz alatt dolgozott a Traton pénzügyi osztályának vezetőjeként.

Mindkét új vezető október 1-jén lép hivatalba, Levin ezzel együtt a Scania vezérigazgatója is marad – írja az Automobilwoche.

Spórolás és elektrifikáció

Christian Levin bejelentette, hogy még az idén egy átfogó tervet készít a Traton elektromos átállásáról, az amerikai Navistar integrálásáról és a cég kínai beruházásairól, valamint több pénzt takarítana meg a moduláció segítségével – ebbe az irányba mozog az anyavállalat Volkswagen Csoport is.

A Traton ugyan önállóan szerepel a tőzsdén, de a Volkswagen Csoport többségi tulajdonában áll, és olyan cégeket fog össze, mint az MAN, a Scania vagy az említett Navistar.

Az új vezérigazgatóra egy hálátlan feladat is vár: az elektrifikáció következtében az MAN körülbelül 3500 munkahelyet szüntet meg a közeljövőben Németországban, amit nem lesz könnyű menedzselni.

Kiemelt Partnereink