HR Ablak A Continental folyamatos fejlődési lehetőséget nyújt

A Continental folyamatos fejlődési lehetőséget nyújt

autopro.hu | 2021.01.18 10:20

A Continental folyamatos fejlődési lehetőséget nyújt

Fotó: Continental

A Continental Magyarországon már közel három évtizedes múlttal rendelkezik, az országban számos helyszínen végez a vállalat gyártó, fejlesztő és kereskedelmi tevékenységet. A cég munkavállalóival készített interjúsorozatunk következő állomásában Gál Istvánnal, a budapesti Continental folyamatmérnökével beszélgettünk munkáról, motivációról és természetesen a Continentalról.

Hirdetés

A hazánkban már közel 30 éve jelen lévő, a mobilitás ökoszisztémáját alakító Continental vállalat már tíz lokációban végez gyártó, fejlesztési és kereskedelmi tevékenységet Magyarországon, ezáltal is hozzájárulva a közlekedés biztonságosabbá és tisztává tételéhez. A munkavállalók hazánk mellett Németországtól az ázsiai országokon keresztül az Egyesült Államokig a világ 59 országában próbálhatják ki tudásukat. A német technológiai cég 233 ezer munkatársa a lehető legkorszerűbb technológiákkal és eszközökkel végzi a munkáját, a gyártásból kikerülő termékek, illetve a fejlesztési területen elkészülő szoftverek és szolgáltatások pedig a Continentalnál tetten érhető folyamatos innovációról tanúskodnak.

Röviden összefoglalva ezt szűrhetjük le a vállalat munkatársaival készített interjúkból, amelyek közül az egyiket most megosztjuk olvasóinkkal.

Gál István folyamatmérnökként dolgozik a budapesti Continentalnál.

„Amikor napi 24 órából 24 órában folyamatos a gyártás, nagyon a fontos a gyártósorok és a folyamatok stabilitása fenntarthatósága. Egy ilyen gyártás támogatása és fejlesztése rendkívül izgalmas és kihívásokkal teli.”

Mit csinál pontosan a munkája során?

Folyamatmérnökként dolgozom a budapesti Continentalnál a 48V BSG Mild Hybrid generátor projekten. Az én munkám a gyártósorok felkészítése és fejlesztése a folyamatos gyártásra.

A 48V BSG generátor projekt nürnbergi és a budapesti csapat együttműködésével valósult meg. Ezt a generátort a Mild hibrid hajtásrendszerekben alkalmazzák. A vízió a projekt mögött az autó károsanyag kibocsátását csökkenteni az élhetőbb tisztább jövő érdekében.

Hogyan néz ki egy átlagos munkanapja?

A napom a gyártógépek ellenőrzésével kezdődik. A társosztályokkal közösen kiértékeljük a gyártósoraink teljesítményét. A legfőbb szempontok a minőség és a folyamatos gyártás fenntartása, fejlesztése. Ezt követően sorbejárást tartunk a technikusokkal és a sorvezetőkkel. A közvetlen visszajelzések rendkívül fontosak számomra, ezért mindig megbeszéljük az esetleges nehézségeket és folyamatban lévő fejlesztések tapasztalatait. A nap további részében figyeljük a folyamatokat és keressük a további fejlesztési lehetőségeket.

Mi jelenti a legnagyobb motivációt a munkája során?

Nagyon izgalmas belegondolni, hogy az utcákon már az általunk gyártott indító generátorok csökkentik az autók károsanyag kibocsájtását. Nemcsak Európában, hanem az Egyesült Államokban és Ázsiában egyaránt. Azonfelül, hogy egy nagyszerű előrelépési lehetőség volt, rendkívül élveztem, hogy a projekt során rengeteg új technológiát ismerhettem meg. Sokat tanulhattunk egymástól mind a közvetlen, mind a külföldi kollégáktól. Egy nagyon összetartó csapat alakult ki, akikhez bármikor fordulhatok, ha nehézségekbe ütközök.

Ajánlaná ismerőseinek a Continentalt, mint munkahelyet?

Számomra a Continental folyamatos lehetőséget nyújt a fejlődésre emberileg és szakmailag egyaránt. Az Ipar 4.0 leginnovatívabb technológiáit használva minden nap rejt valami kihívást magában, egy olyan esetet, amit meg kell oldani és ha ez sikerül, akkor biztosított a sikerélmény, ami egy fontos tényező a szürke hétköznapokban. A Continental számomra egy nagyon jó közösséget jelent, így nyugodt szívvel ajánlanám az ismerőseimnek!

A Gál Istvánnal készült interjú teljes anyaga most videón is megtekinthető!

Kiemelt Partnereink