HR Ablak Szakmai kalandból került az Audi Műszaki Fejlesztésének tervezőasztalához

Szakmai kalandból került az Audi Műszaki Fejlesztésének tervezőasztalához

autopro.hu | 2019.04.16 12:00

Szakmai kalandból került az Audi Műszaki Fejlesztésének tervezőasztalához

Életfilozófia, tudatos karriertervezés, honvágy, vagy a véletlenek szerencsés konstellációja? Talán mindez együtt támogatta Miletics László pályafutásának elindulását az Audi Hungaria Zrt. Járműhajtás Fejlesztésének területén. Az áttörést egy szakmai rendezvény jelentette tavaly novemberben. A Fejlesztőmérnökök napját idén új köntösben rendezik meg május 10-én az Audi győri gyártó telephelyén.

Hirdetés

Miletics László győri, de a középiskola után Budapesten diplomázott gépészmérnökként. 2011-ben kezdett el fejlesztőközpontban dolgozni, ahol légzsákvezérlők mechanikai konstrukciójával foglalkozott, először szériatámogatással, majd új projektek bevezetésével. Vevő volt a Volkswagen, ami érdekes párhuzam, hiszen jelenleg is VW motorokkal foglalkozik, sőt a régebbi munkahelye termékét itt a győri Audi gyárban is beépítik a járműszereldében.

FRIDAY NIGHT FEVER az Audi Hungaria Műszaki Fejlesztésén, május 10-én. Mi gázt adunk péntek este! Te mennyit adnál bele a karrieredért? Jelentkezz az Audi oldalán!

– Mikor fogalmazódott meg benned a váltás gondolata?
– Szívesen dolgoztam az előző munkahelyemen is, viszont a magánéletemben elérkezett az idő, hogy családbarátabb környezetet keressünk. A feleségemmel mindketten családi házban nőttünk fel, mindkettőnknek cél volt ez az életforma. Győr környékén találtunk több lehetőséget, ami miatt ebbe az irányba vettük a kanyart.

– Próbáltad már korábban is felvenni a kapcsolatot az Audi Hungariával?
– Igen, az Audi honlapján regisztráltam, pusztán azzal a céllal, hogy kövessem az aktuális információkat. Hírlevélben értesültem a rendezvényről, kapva kaptam a lehetőségen, mert az időzítés aktuális volt.

– Milyen elvárásokkal érkeztél a Fejlesztőmérnökök napjára?
– Nem érkeztem elvárásokkal, tudtam, hogy az Audi Műszaki Fejlesztésének konstruktőr, szimulációs- és tesztmérnök kollégáival találkozhatok majd, és ez a közvetlen kapcsolatfelvétel vonzott leginkább. Kettőn áll a vásár. A rendezvény egy lehetőség. Úgy érdemes eljönni, hogy az ember felkészül. Meg lehet találni azokat a munkatársakat, akik a releváns válaszokat adják, de a tudatosságra is szükség van. Hiába jó a rendezvény, ha nem céltudatos a közönség.

– Milyen érzésekkel mentél haza?
– Már a nyitó előadás megadta az alaphangulatot: olyan területekre világított rá, amiket a hírportálokon nem lehet megtalálni. A leghasznosabb a networking, hiszen ott tudtam feltenni a kérdéseim, amikre választ is kaptam. Ez volt a legjobb az egészben! Például, milyen termékeknél kell szériatámogatás? Hogy épül fel a kompetencia a csapatban? Ki miért felel? Hogy érzik magukat itt a kollégák?

Ma úgy látom, abszolút szinkronban van a személyes tapasztalatom a rendezvényen elhangzott válaszokkal. Sőt, a tapasztalatom felülmúlta az elvárásaimat. A tapasztalt kollegák sokat segítettek nekem a beilleszkedésben, és abban, hogy felvegyem a ritmust, amit a szakmai képzések is jelentősen támogattak. A cég és a környezet is vonzó. Szerintem Győr a világ legszebb városa, bár tudom ez elfogultan hangzik. Élhető város, ahol lehet jövőt tervezni. Nagyon szeretem a kézilabdát, a sportot és a nyugalmat is megtalálom. Az Audi pedig a végtelen lehetőségeket jelenti számomra. Nem kell félni, ha egy pozícióban nem találja meg az ember a számításait, akkor is tud cégen belül mozgásteret találni, ahol a leginkább tudja kamatoztatni azt a tudást, amit magával hoz.

– Mi a kedvenc győri éttermed?
– Kispipa vendéglő.

– Melyik a kedvenc Audi modelled?
– S5 Sportback.

– Mi az életfilozófiád?
– Lifelong learning.

– Mi ad lendületet a mindennapokban?
– A család.

– Hogyan töltődsz?
– A boldogság egyik alapköve a hozzáállásunk. A munkához való attitűdünk meghatározza a szakmai boldogságunkat. Otthon pedig jelenleg a gyermeknevelés tölt fel.

– Mi a három legfontosabb kritériumod a munkában?
– Először is a technikai felszereltség, munkakörnyezet, aztán a jó csapat, sokféle embertípus és persze a tanulási lehetőség.

– Miért jó konstruktőrnek lenni?
– Egyrészt létrehozhatsz egy terméket, ami majdnem olyan, mintha a gyermeked lenne. (nevet) A szériatámogatás pedig azért szép és érdekes, mert nem tudhatjuk, milyen új igény merül fel a gyártósoron, így mindig vannak új feladatok, és ehhez rugalmasan és kreatívan kell hozzáállni. Nem lehet kétszer ugyanabba a folyóba lépni.

Bővebb információ az Audi hivatalos oldalán!

Kiemelt Partnereink