Archív „Az innováció a sikeres működésünk elengedhetetlen feltétele”

„Az innováció a sikeres működésünk elengedhetetlen feltétele”

autopro.hu | 2019.10.16 15:03

„Az innováció a sikeres működésünk elengedhetetlen feltétele”

Az elmúlt másfél év nagy változást hozott a pécsi gyökerekkel rendelkező TEKT Kft. életében. A TEKT sokszínű szolgáltatásaival több mint egy évtizede támogatja a gyáripart, kiemelten az autógyártásban tevékenykedő cégeket. Minőségirányítás, minőségbiztosítás, rendszerépítés, mérnök szolgáltatások biztosítása, méréstechnika és képzés területén nyújtanak segítséget partnereiknek.

Hirdetés

- A folyamatos fejlesztés, az innováció a sikeres cégműködésünk elengedhetetlen feltétele – foglalja össze egy mondatban a vállalkozás „ars poetica”-ját Szalontai Gábor, a TEKT ügyvezetője. – 2015 óta számos képzést engedélyeztettünk a Kormányhivatalnál, hogy partnereink pályázati tőkéből is tudjanak képzéseket megvalósítani. Emellett természetesen továbbra is keresettek az ún. szabadpiaci képzéseink, tréningjeink is. Partnereink ezekkel a szakmai képzésekkel, kompetenciát erősítő tréningekkel tudják munkavállalóikat fejleszteni, hasznos tudással felvértezni.

- A képzés mellett más szakterületen is nyújt szolgáltatásokat a TEKT. Olyan szegmensekben is, ahol igen sok változás zajlott az elmúlt években. Hogyan lehet ennyi felé naprakész információval rendelkezni?
- Valóban számos újdonság lépett életbe 2017 óta. Például a két alapszabványnak tekinthető ISO 9001 és IATF 16949 után módosult az ISO 17025, ISO 45001, illetve az auditorokat nagyban érintő ISO 19011 szabvány is. Hosszú várakozás után kiadták az AIAG – VDA közös FMEA-ját, új köntöst adva a hibamód- és hatáselemzésnek. Az OEM-ek vevő specifikus követelményei is szintén komolyabb változásokon estek át. Mindezen módosításokat folyamatosan nyomon követjük, megvásároljuk a szükséges segédkönyveket, kiadványokat és ezek alapján készülünk fel a képzéseinkre, tanácsadásainkra.

- Említette, hogy folyamatos fejlesztés jellemzi a TEKT-et. Melyik ezek közül a legújabb?
- A műanyagipart sújtó szakemberhiány orvoslására a piaci igényeket figyelembe véve megalkottuk a Műanyagipari Akadémiánkat (MIA). Nem kisebb céllal, mint hogy képzések, átképzések biztosításával aktívan támogassuk a fröccsöntési szakmát. Akadémiánkon három fontos témakör közül választhatnak az érintett cégek: gépkezelőknek, szerszám-karbantartóknak és minőségellenőröknek szánt műanyagipari oktatás áll rendelkezésre.

- Melyik szolgáltatás tekinthető a legnépszerűbbnek, melyik az, amit leginkább keresnek a cégek?
- Sok cég keres fel bennünket szakmai képzések miatt, de a mérnökeink is keresettek a piacon: a jelentős erőforrás-hiány következtében egyre több vállalat látja be az interim szolgáltatás fontosságát. Mérnökszolgáltatásunk ugyanis nem egyszerűen mérnök-kölcsönzést jelent, hanem egy komplex szolgáltatást biztosít: helyszíni szakértelmet, a szolgáltatáshoz szorosan kapcsolódó back office-t, folyamatos fejlesztést, azonnali problémamegoldást. Mérnökeink tudását képzésekkel, workshopokkal tartjuk naprakészen.

Kiemelt Partnereink