Gyártósor Újabb üzemet nyitott Oroszországban a Ford

Újabb üzemet nyitott Oroszországban a Ford

autopro.hu | 2015.01.03 08:10

Újabb üzemet nyitott Oroszországban a Ford

A vállalat megnyitotta modernizált gyárát Naberezsnie Cselniben: ez a vállalat harmadik oroszországi és második tatárföldi üzeme.

Hirdetés

Az üzem teljes éves gyártókapacitása eléri a 115 ezer darabot; a létesítmény 1500 dolgozónak ad munkát. Az EcoSport szubkompakt SUV az első autó, ami a Naberezsnie Cselni összeszerelő üzemben készül. Az autó gyártása teljes egészében itt folyik, és a modell tulajdonságait az orosz vásárlók igényeihez igazították. Az üzemben jövőre az ötajtós Fiesta gyártása is megkezdődik, amelyek az orosz piacon találnak majd vevőkre.

– Az EcoSport nyerő modellnek ígérkezik az oroszországi termékkínálatban, és jelentősen megerősíti majd a Ford márka részesedését a gyorsan növekvő SUV- és crossover-szegmensben – fogalmaz Ted Cannis vezérigazgató. – Az EcoSport gyártása során körülbelül harminc olyan részegységet használunk fel, amelyeket helyi beszállítóktól szerzünk be. Mindemellett már azon dolgozunk, hogy előkészítsük az új Fiesta jövő évi gyártásának beindítását. Ez azt jelenti, hogy 2015-ben már tizenegy Ford-modellt gyártunk majd Oroszországban.

A mérnökök jól ismerik az orosz piac sajátosságait, ezért az EcoSport jellemzőit a helyi elvárásokhoz hangolták. Korrózióállóságát és tartósságát kemény teszteken vizsgálták, és az autót hozzáigazították Oroszország szélsőségesen hideg téli időjárásához. Az orosz piacon első- és összkerékhajtással lesz rendelhető, valamint 1,6 és 2,0 literes benzinmotorokkal, amelyek öt- és hatfokozatú manuális, illetve hatfokozatú automata sebességváltóhoz kapcsolódhatnak.

Kiemelt Partnereink