Gyártósor Új érzékelő nyit új dimenziót a biztonságban

Új érzékelő nyit új dimenziót a biztonságban

autopro.hu/V.M. | 2022.11.23 12:19

Új érzékelő nyit új dimenziót a biztonságban

Fotó: Youtube/Sick Sensor Intelligence.

A Sick német szenzortechnológiai vállalat, állítása szerint a világ első olyan time-of-flight elvű kameráját dobta piacra, ami 3D-s működési tartománnyal rendelkezik.

Hirdetés

A safeVisionary2 nevet viselő, biztonsági célokat szolgáló kamera a vállalat szerint a harmadik dimenzió megnyitásával új lehetőségeket nyit meg a helyhez kötött és a mobil alkalmazások esetében egyaránt.

Az új technológia csökkenti az ütközés esélyét a mobil robotok esetében azáltal, hogy nagyobb tér figyelemmel tartását teszi lehetővé, mint a 2D-s lidar érzékelők. Ezenfelül a robot oldalán lévő területeket is lefedi, fokozva a biztonságot például kanyarodás vagy helyben fordulás közben.

Hatékonyabb együttműködés

Kobotokkal párosítva a biztonsági távolságok csökkenthetőek, mivel a kamera megbízhatóan érzékel az emberek felsőtestének és fejének magasságában, vagyis érzékeli, ha a veszélyes terület fölé hajolnak vagy nyúlnak.

A Sick szenzorja nélküli alkalmazásokban általában muszáj megállítani a robotokat, mikor emberek kerülnek a közelükbe. Az érzékelési tartomány vertikális kiterjesztése azonban a vállalat szerint lehetővé teszi, hogy a robotok sok olyan esetben is tovább működhessenek kisebb erővel és sebességgel, mikor máskor már teljesen leállnának a munkatárs jelenléte miatt.

Ezenfelül a cég szerint a kamera nem csak biztonsági célokat szolgálhat: felhasználható például üres raklapok azonosításában vagy mérések végzéséhez is – olvasható a Drives & Controls oldalán.

Tetszett ez a hír? Értesüljön elsőként a járműipari történésekről, iratkozzon fel az autopro.hu hírlevelére az alábbi linken!

Kiemelt Partnereink