Gyártósor Új bevonattal lép szintet az örvénylő menetmarásban a Horn

Új bevonattal lép szintet az örvénylő menetmarásban a Horn

autopro.hu/Horn Magyarország | 2023.11.28 16:23

Új bevonattal lép szintet az örvénylő menetmarásban a Horn

A nagyobb vágási teljesítménynek köszönhetően a Horn új keményfém bevonata rövidebb ciklusidőket biztosít a menetmegmunkálás során, ami a nehezebben megmunkálható anyagok esetén is garantált. | Fotó: Horn/Sauermann

SG3P néven mutatott be újfejlesztésű, nagy teljesítményű bevonatot a Horn, mely új szintre emeli a hatékonyságot és megnöveli a szerszámélettartamot az orvostechnikai csavarok örvénylő menetmarása során.

Hirdetés

A nagyobb vágási teljesítménynek köszönhetően az új keményfém ötvözet rövidebb ciklusidőt biztosít a menetmarásnál, akár még a nehezen megmunkálható anyagok feldolgozása során is. Az ultrafinom keményfém-por és a magas hőtűrő képességű bevonat nagyfokú megbízhatóságot és magasszintű termékminőséget garantál. Az új bevonat minden Horn sztenderd örvénylő menetmaró szerszámrendszernél elérhető, a vállalat által házon belül előállított bevonatolásnak köszönhetően pedig rövid szállítási idővel áll rendelkezésre.

A csontcsavarok speciális megmunkálást igényelnek

A csontcsavarokat fémforgácsolási eljárással kell előállítani, mivel ezek anyagát nem szabad összepréselni, így például a menetmángorlással sem kivitelezhetőek. Különösen igaz ez a titánra - amit biokompatibilitása miatt széleskörűen használnak emberi testben -, mivel az nagymértékű összenyomás hatására megég.

Az SG3P keményfém bevonat minden Horn menetvágó rendszerhez elérhető.

Az SG3P keményfém bevonat minden Horn menetvágó rendszerhez elérhető. | Fotó: Horn/Sauermann

Az olyan megmunkálási folyamatok alkalmazása, mint az örvénylő menetmarás, már régóta bevett gyakorlatnak számít. A hagyományos örvénylő menetmarást jellemzően svájci típusú esztergagéppel végzik el, így készülnek a csontcsavarok, de nagyobb léptékben a menetes orsók is. A megmunkálás során a gyorsan forgó szerszámfej a munkadarab tengelyéhez képest excentrikusan helyezkedik el a tolófejes eszterga vezetőperselye előtt, és a lassan forgó munkadarabot axiális irányú előtoló mozgással vezetik be a forgó szerszámfejbe.

Érdekesnek találta ezt a hírt? Ne maradjon le a legfontosabb járműipari történésekről, iratkozzon fel hírlevelünkre ezen a linken!

Kiemelt Partnereink