Gyártósor Termeléskövető szoftverrel spórolhat időt, pénzt és munkabért

Termeléskövető szoftverrel spórolhat időt, pénzt és munkabért

Pardavi Mariann | 2018.09.10 13:01

Termeléskövető szoftverrel spórolhat időt, pénzt és munkabért

Szinte nincs olyan vállalkozás Magyarországon, ahol ne okozna állandó problémát a munkaerőhiány. A képzett és a kevésbé képzett embereket is lasszóval fogják a munkáltatók, holott a termelés átalakításával akár a meglévő gárdával is képesek lennének teljesíteni a vállalt projekteket, ha sikerülne javítani hatékonyságon. Ehhez ad segítséget a Digitop Kft. által fejlesztett, és immár 13 év tapasztalatát magában rejtő OEEm rendszer. A megoldás előnyeiről beszélgettünk a terméket fejlesztő Digitop Kft. szakembereivel, Kecskés Péterrel és Cser Gáborral.

Hirdetés

A Digitop Kft. szakemberei szerint bármiféle fejlesztésnek, gépbeszerzésnek, robotizációnak a nulladik lépése az, hogy a vállalat vezetői pontos és objektív képet lássanak a jelenlegi termelési adataikról. Az OEEm rendszer nagyon egyszerű, ám annál hatékonyabb és praktikusabb elven működik: digitalizálja a teljes gyártási folyamatot, érthető grafikonok, kimutatások, riportok formájában mutatja meg, milyen hatékonysággal zajlik a termelés.

Az OEEm rendszer közvetlenül a gyártóberendezésekhez kapcsolódik, így pontosan rá tud mutatni a termelés hiányosságaira, gyenge pontjaira. Adatokat közöl arra vonatkozóan, hogy mikor gyárt, mikor áll a berendezés, milyen a ciklusidő, ezen felül különböző gyártástechnológiai paramétereket gyűjt be és rendszerez. Leállás esetén a gépkezelő listából választhatja ki a leállás okát, erről a rendszer értesítést küld, így a karbantartó felkészülten érkezhet a helyszínre és azonnal orvosolhatja a hibát.

A szoftver abban nyújt segítséget, hogy az emberi tényező kizárásával pontosan lássa az ügyfél, hogy valóban úgy zajlanak a folyamatok, ahogyan azt a vezetők elméletben gondolják.

Az OEEm szoftver révén kimutatott termelési adatokból a vállalkozás döntéshozói pontosan láthatják, mennyit és milyen okból állt a berendezés, mennyi terméket gyártottak, összességében milyen hatékonysággal termeltek. Ezzel az információval optimálissá alakíthatók a termelési folyamatok.

A cég egyik partnerénél 600-an dolgoznak 12,5 milliárd forintos éves árbevétel realizálása mellett. Ez a vállalat az OEEm rendszer használatával három év alatt egymilliárd forintot takarított meg a bérköltségeken. Sőt, a vállalatnál korábban azt gondolták, hogy szükséges megépíteni még egy csarnokot a megnövekedett vevői igények kiszolgálására. Végül ezt elvetették azután, hogy az OEEm szoftver révén nyert adatokat értelmezve helyesen optimalizálták a termelési folyamataikat.

Mivel a Digitop Kft. nemcsak a forgalmazója, hanem egyben a gyártója is az OEEm rendszernek, így arra is lehetősége van az ügyfeleknek, hogy speciálisan, a saját igényeikre szabott megoldást kapjanak.

Akit érdekel, hogyan tudja a termelési folyamatait hatékonyabbá tenni, ezzel pénzt spórolni és a munkaerőt helyesen használni, személyesen is meg tudja kérdezni ezeket a Digitop Kft. szakembereitől. Győrben, 2018. szeptember 25-én workshopot tartanak az Iparkamara épületében 10 órától 12-ig, ahol miniatürizált gyártósor és gyakorlati példák, esettanulmányok segítségével mutatják be a rendszer alkalmazásnak lehetőségeit.

A részvétel díjmentes, de regisztrációhoz kötött. Regisztrálni 2018. szeptember 17-ig lehet cégnév és a résztvevők nevének, valamint e-mail címének megadásával a [email protected] címen.

Bővebb információt az OEEm honlapján talál.

Kiemelt Partnereink