Gyártósor Tegye egyszerűbbé a többkomponensű felületképzést!

Tegye egyszerűbbé a többkomponensű felületképzést!

Graco | 2018.05.24 16:00

Tegye egyszerűbbé a többkomponensű felületképzést!

A ProMix 2KE a Graco kompakt, belépőszintű többkomponensű adagolórendszere, mellyel igény szerint keverni is lehet, és mellyel a felhasználók időt takaríthatnak meg és csökkenthetik az anyaghulladékot a kézi keveréshez képest. A megfizethető ProMix 2KE ára jellemzően pár hónap alatt megtérül.

Hirdetés

A többszínű, kétkomponensű szórásos felületkezelési alkalmazásokra tervezett ProMix2KE a legtöbb bevonat kezelésére alkalmas, így többek között a savkatalizált oldószeralapú epoxik, a vízalapú epoxik és a poliuretánok kezelésére. Áramlási sebessége elérheti az akár 3,8 liter/perc értéket, számos különböző arány mellett. A ProMix 2KE azáltal, hogy +/- 1%-os pontossággal keveri a 2K anyagokat, javítja a termékminőséget. Ráadásul a ProMix 2KE ugyanazt a pontos keverési arányt és speciális jelentéskészítő rendszert kínálja, amely a sokkal kifinomultabb rendszerekben is megtalálható. A ProMix 2KE szivattyús és átfolyásmérő-rendszerű konfigurációban rendelhető. A szivattyús rendszer egyesíti magában a Graco megbízható Merkur szivattyúit egy Merkur Bellow alkalmazásának lehetőségével (nedvességérzékeny katalizátoros alkalmazásokhoz), miközben egy USB-s jelentéskészítő rendszer monitorozza a termelést.

A mérőrendszer egyszínű és háromszínű konfigurációban érhető el, opcionálisan szekvenciális és dinamikus adagolóval, valamint 4000 psi maximális üzemi nyomás kapacitással (az opcionális magas nyomású anyagtömlőkészlet alkalmazása esetén). Mindkét rendszer elérhető gyújtószikramentes változatban, felhasználóbarát LCD-kijelzővel van felszerelve és kompatibilis valamennyi festékszórási technológiával – így többek között a sűrített levegős, a HVLP, a levegő-rásegítéses airless, vagy az elektrosztatikus technológiával. Az adagolórendszer rengeteg iparágban megtalálható, így az általános fémfeldolgozási iparban, a fa- és bútoriparban, a gazdálkodásban, az építőiparban, a teherautó- és buszgyártásban, a repülőgépgyártásban vagy az elektronikai iparban.

Nyergesvontatók festése: ideális választáscink alapozókhoz

A belgiumi Bree városában található LAG Trailers a kínai CIMC holdingcsoport tagja, 430 munkavállalót foglalkoztat. Profiljába a tartályos utánfutók, a tankerek, a tartálykocsik és a platós utánfutók gyártása tartozik. Habár már eddig is 2K berendezéseket használtak, a többkomponensű anyagokat kézzel adagolták és keverték. Ez főleg a cink alapozónál elfogadhatatlanul magas költségekhez vezetett a munkaerő, az oldószer és a hulladékanyag tekintetében, valamint a környezetre is igen káros hatással volt. A LAG ezért úgy döntött, hogy átáll a teljes elektronikus többkomponensű keverésre és adagolásra. Előtte azonban teszteket végeztek a Graco ProMix2KE és két másik gyártó adagolórendszerén. Az első kihívás az volt, hogy megtalálják a megfelelő rendszert az új PPG cinkalapozóhoz. Második lépésként a cél a LAG által használt fedőbevonat keverésének optimalizálása volt. Mindhárom berendezést egy-egy hétig tesztelték élesben, és a legjobb eredményt a Graco ProMix2KE egységgel érték el. Különösen a folyamatosan szabályozott keverési arány bizonyult kiválónak. Ezen felül a Coriolis mérőműszerrel kombinált ProMix2KE volt az egyetlen a három berendezés közül, amely kimagasló pontosságot és precíz keverést biztosított a cink alapozónál. Azóta a ProMix2KE költséghatékonyságát is bizonyította a kiváló megtérülési eredménnyel. A LAG Trailers jelenleg ProMix 2KE adagolórendszert használ Coriolis mérőműszerrel és Graco Xtreme szivattyúkkal a cink alapozóhoz,valamint két ProMix 2KE egységet Triton szivattyúkkal a fedőbevonatokhoz.

  • Akár 3 méteres távolságba is felszerelhető a gyárilag mellékelt kábellel
  • Egyszerű üzemi műveletek: készenlét, szórás, tisztítás
  • Keverési arány, kötésidő és áramlási sebesség megjelenítése
  • Könnyen átállítható színek a mérőegységeken
  • Anyagfelhasználási képernyő a költségek nyomon követéséhez és környezeti jelentések létrehozásához
  • Beállítható karbantartási emlékeztetők: szivattyúciklusok, szelepciklusok és szűrő életkora (napja) szerint
  • Az anyaghasználat és a riasztások letölthetők pendrive-ra, a karbantartás szintén egyszerűen elvégezhető.

Kiemelt Partnereink