Gyártósor Rövidebb idő alatt több mérővizsgálat? A Surfcom Nex megoldja!

Rövidebb idő alatt több mérővizsgálat? A Surfcom Nex megoldja!

autopro.hu | 2022.06.02 10:20

Rövidebb idő alatt több mérővizsgálat? A Surfcom Nex megoldja!

Fotó: Accretech

A Surfcom Nex az Accretech Surfcom-sorozatának innovatív továbbfejlesztése. A mérőrendszer széleskörű alkalmazási tapasztalatok eredményeként megbízhatóan tesz eleget a vevői igényeknek a felület- és kontúrmérések rugalmas, precíz és gyors elvégzéséhez, csupán egyetlen géppel.

Hirdetés

A Surfcom Nex olyan hőmérsékleti kompenzációval működik, amely a tisztatereken kívüli használatot is lehetővé teszi. A gépipar és az alkatrészfejlesztés területén dolgozó minőségellenőrök és termékmenedzserek többek között az alábbi tulajdonságokból profitálhatnak:

  • Hibrid érzékelő kontúrok és felületek egyidejű méréséhez.
  • Akár 60 százalékkal gyorsabb mérési művelet.
  • A szabadalmaztatott elektromágneses (lineáris) meghajtás az érzékelő kopás- és rezgésmentes mozgását teszi lehetővé.
  • A lineáris meghajtás garantálja a gyors és alacsony kilengéssel történő méréseket zavaró zajok vagy rezgések nélkül.
  • Jobb hőmérséklettűrés a mérési pontosság megtartása mellett.

Röviden és tömören: az új Surfcom Nex a nagyobb menetsebességnek köszönhetően nagy pontossággal és gyorsabban mér. Továbbá az új hibrid érzékelők változó követelmények mellett rugalmas alkalmazkodást tesznek lehetővé. Az eszközigénynek megfelelően kontúr- és felületmérésekhez is alkalmazható.

Vevőigényekre fejlesztve

Marcus Czabon, az Accretech Metrology üzletágának vezetője a következőképp foglalja össze az innovációkat és előnyöket: „Az új Surfcom Nex a vevőkkel hosszú évek alatt folytatott intenzív párbeszéd eredménye. A minőségellenőröknek és termelésvezetőknek sokoldalúságot, precizitást és legfőképpen magas megbízhatóságot kínál. A felszerelést és a teljesítményjellemzőket tekintve referenciaminőséget képvisel a tapintható kontúr- és felületmérésében, nem utolsósorban a beszerzési és működési költségek életciklus-szemlélete alapján is. Igyekszünk tekintettel lenni a termelés és a munkadarab-ellenőrzés megváltozott követelményeire. Röviden: több darabot kell rövidebb időn belül megvizsgálni. A sokoldalú felhasználási lehetőség tehát fontos mozgatórugó. Ügyfeleink csak egy készüléket szeretnének használni a felülettextúrához és a kontúrhoz, így lehetővé kell tenni az érzékelők tetszőleges kombinálását vagy a hibrid mérések elvégzését.”

Fotó: Accretech

Megbízhatóság mindenekelőtt

Czabon hozzáteszi: „Fontos szempont, hogy a gyorsabb és komplexebb mérési műveletek nem korlátozhatják a megbízhatóságot. A Surfcom Nex ezért egy új fejlesztésű hibridérzékelővel rendelkezik, amely a szokásos készülékek hatótávolságának több mint dupláját lefedi.” A felület textúrájának és a kontúroknak, mint például a sugarak, szögek vagy távolságok kiértékelése ténylegesen egyidejűleg történik. Igény szerint több érzékelő használható az érdesség és kontúrok mérésére a munkadarabtól függően. Ez azt jelenti, hogy a Surfcom Nex egy valódi ezermester, és két mérőeszköz munkáját végzi el egyben.

A Surfcom Nex sorozatról

A leggyorsabb meghajtás a készülékcsoporton belül: az 1,6-szor gyorsabb mérési művelet érdekében. A továbbfejlesztett menetsebesség csökkenti a munkadarabok kézi üzemmódban való kezelésének, a CNC-tervek elkészítésének, valamint a tényleges CNC-mérés idejét.

Új fejlesztésű és messzeható hibridérzékelők: a hibridérzékelő alkalmazása a felületi textúrák és kontúrok rendkívül pontos mérését teszi lehetővé. A felhasználók különböző vizsgálati folyamatokat végezhetnek el ugyanazon a készüléken.

Világszerte az egyetlen lineáris motormeghajtású készülék: a vizsgálati művelet gyorsabb indítása és magas mérési pontosság. Szinte teljesen kiküszöbölhetők a rezgések korlátozó hatásai. Az elektromágneses meghajtásnak köszönhetően a tapintófej kopásmentesen mozog. Az alkalmazási terület 20 ± 5 Celsius-fokra is kiterjed.

Az Accretech nemzetközi vállalkozásként négy földrészen több mint negyven telephellyel rendelkezik, a japán piacon hetven, az európain harminc éve van jelen. Az Accretech ipari mérőeszközei ott nyújtanak kiemelkedő teljesítményt, ahol minden nanométer számít, és ahol már nem elég a koordináta-mérőgépek által biztosított pontosság.

Tetszett ez a hír? Ne maradjon le a legfontosabb járműipari hírekről, iratkozzon fel hírlevelünkre ezen a linken!

Kiemelt Partnereink