Gyártósor Robotikai válogatóversenyre hív a Fanuc

Robotikai válogatóversenyre hív a Fanuc

autopro.hu | 2020.07.01 13:48

Robotikai válogatóversenyre hív a Fanuc

Fotó: Fanuc

A mintegy 70 éves múltra visszatekintő Euroskills és Worldskills versenysorozaton mintegy 56 szakmában mérik össze tudásukat a legfiatalabb generáció versenyzői a legkülönfélébb területeken, legyen szó kőfaragásról, autószerelésről, fodrászatról vagy kertépítésről. A 2019-es kazani Worldskills óta pedig már a Robot Systems Integration szakmában is indultak versenyzők.

Hirdetés

A jövőbe most kell befektetni

A Fanuc szívügyeként tekint a jövő generációjára és a rájuk váró technológiai kihívásokra. Ennek szellemiségében kezdett el világszinten nagyobb hangsúlyt fektetni az oktatási intézmények segítésére és a diákság, valamint az oktatók képzésére. 2018-tól az Euroskills és Worldskills szakmai versenysorozatok egyik főtámogatójává vált, és a robotika belépett a versenyszámok közé.

Fotó: Fanuc

„A Fanuc számára mindig is fontos volt a szakemberek képzése, azonban az utóbbi időszak robbanásszerű fejlődése a robotikában még inkább ráirányította a figyelmünket a fiatal generációra is. A Szakmák Olimpia versenysorozatához való csatlakozás lehetővé tette, hogy világszinten tudjuk segíteni az oktatóintézményeket a robotikai kihívásokra való felkészülésben, miközben olyan generációkat segítünk kinevelni, akik még tovább fogják vinni az ipari fejlődést” - jegyezte meg Bagdi Attila, a Fanuc Marketing & Üzletfejlesztési Specialistája.

Komoly munka van a felkészülésben

A júliusi Fanuc Olimpia – Robotikai Versenyen kétfős csapatok indulnak majd, akik előzetesen közel fél éven keresztül készültek a megmérettetésre a Fanuc, illetve az oktatóintézményük együttes támogatásával. Feladatuk lesz majd egy robot gyártócella fizikai megépítése különböző alkotóelemekből, valamint ugyanennek a cellának a digitális ikerpárjának elkészítése a Fanuc offline szimulátor programjában.

„Az első magyarországi Fanuc Olimpia fontos mérföldkő nem csak a diákok számára, de számunkra is, hiszen hosszú évek munkája érett be azzal, hogy hivatalos válogatóversenyt rendezhetünk egy olyan komoly versenysorozatra, mint az Euroskills és a Worldskills. Ezeken a versenyeken fog eldőlni, hogy ki képviseli majd Magyarországot a soron következő világversenyeken, és mindez rendkívüli felelősséggel jár. Nem titkolt célunk, hogy minél több intézményt vonjunk be a hazai megmérettetésre, és egy stabil, robotikában jártas generációt neveljünk ki itthon” – folytatta Attila.

Fotó: Fanuc

Július 8. és 10. között tehát izzani fognak Törökbálinton a robotok szervomotorjai, ami július 9-én megtekinthető az alábbi linken történő előzetes regisztrációt követően.

Kiemelt Partnereink