Gyártósor Radarrendszer gondoskodik a dolgozók védelméről

Radarrendszer gondoskodik a dolgozók védelméről

autopro.hu/V.M. | 2023.01.02 17:22

Radarrendszer gondoskodik a dolgozók védelméről

Fotó: Sick

Az ipari érzékelőket gyártó Sick egy általa következő generációsként jellemzett 3D-s biztonsági radarrendszerrel bővítette kínálatát. A rendszer változatos körülmények között képes érzékelni, ha egy dolgozó veszélyes területre tévedt.

Hirdetés

Az safeRS3 rendszer négy, egyenként 5 méteres területet képes lefedni. A Sick szerint a technológiájának és az általa lefedett tartomány 3D-s, kúp alakjának köszönhetően a szenzorja komplexebb geometriájú környezetekben is ideálisan alkalmazható, ellenben a 2D lézerszkennerekkel. Utóbbiak esetében gondot jelenthet a lépcsőt, platformokat és tartószerkezeteket magukba foglaló területek kezelése az említett objektumok árnyékoló hatása miatt.

A Sick szerint a rendszerével elkerülhető a gépek felesleges leállása, miközben a munkavállalók biztonsága is garantálható. A termelékenység maximalizálását ezenkívül az automatikus újraindítási funkció is garantálja, mely robotcellák esetében is működik.

Bárhol elműködik

A 60 gigahertz-es radar képes kiszűrni a levegőben lévő szennyeződéseket és párát. A Sick szerint a por, a faforgács, a műanyag részecskék, a szikrák, a gőz, az eső és a magas páratartalom egyike sem akadályozza a pontos működésben.

Egy rendszerbe hat szenzor kapcsolható, és az egyes érzékelők működési tartománya külön-külön beállítható, aminek köszönhetően a rendszer hozzáigazítható az elképzelhető környezeti viszonyok többségéhez.

A Drives & Controls cikkéből továbbá kiderül, hogy a safeRS3 -40 és +60 Celsius fok között működőképes, ami a nehézipari és kültéri környezetben való telepíthetőséget is garantálja.

Érdekesnek találta ezt a hírt? Ne maradjon le a legfontosabb járműipari történésekről, iratkozzon fel hírlevelünkre ezen a linken!

Kiemelt Partnereink