Gyártósor Nincs megállás: AMR-ek termelés közbeni töltését biztosítja a szuperkooperáció

Nincs megállás: AMR-ek termelés közbeni töltését biztosítja a szuperkooperáció

autopro.hu/D.Á. | 2020.08.24 13:48

Nincs megállás: AMR-ek termelés közbeni töltését biztosítja a szuperkooperáció

Fotó: Mobile Industrial Robots

Legyen szó az iparról vagy akár az e-kereskedelemről, az autonóm mobil robotok (AMR-ek) nagyban hozzájárulnak a termelékenység növeléséhez. A Sherpa az új robotjait a Wiferion etaLINK 3000 sorozatú indukciós töltőrendszerével látja el, ezzel elköteleződve a „termelés közbeni töltés ” irányelve mellett annak érdekében, hogy a rendszerek folyamatosan ügyfeleik rendelkezésére álljanak. A projekt célja a piaci részesedés növelése.

Hirdetés

Vezeték nélküli jövő

A francia robotspecialista logisztikai és termelési célokra fejleszt és gyárt autonóm robotokat, termékeik használhatók alkatrészek szállítására és kezelésére, gyártósorok ellátására, termékek válogatására és online rendszerekben való kezelésére, valamint helyettesítik a kézi anyagmozgatást.

Damien Winling, a Sherpa technológiai vezetője szerint a hatékony automatizálás egyik alapfeltétele, hogy a rendszerek folyamatosan rendelkezésre álljanak. A Wiferion rendszerével a robotok töltéséhez szükséges leállás kikerült a képletből, ezzel jelentősen növelve a termelékenységet.

Az IFOY Award díjat is elnyerő, 3kW teljesítményt leadni képes indukciós töltőrendszer a Sherpa robotok normál üzeméhez igazodik: amikor az AMR bármely irányból a padlóba épített töltőállomásra áll, a töltés egy másodpercen belül automatikusan elindul. A magas, 93 százalékos hatásfoknak köszönhetően a legrövidebb megállás is hatékony töltést jelent.

Winling hangsúlyozta, a fejlesztés során az is fő szempont volt, hogy a rendszerek megbízhatóak legyenek és ne igényeljenek karbantartást.

Indukciós töltés a gyakorlatban

A SHERPA-B nevű anyagszállító robot már használja az etaLINK-et, a vállalat pedig fokozatosan vértezi fel termékpalettáját a Wiferion technológiájával. Winling elmondása alapján a SHERPA-P típusú raklapszállító robot lesz a következő a sorban. A Sherpa biztos benne, hogy megalkották a tökéletes megoldást ügyfeleik gyártási folyamatainak optimalizálására, így a piaci részesedésük növekedésében reménykednek.

Egy sikeres startup vállalat

A Wiferion-t négy, a Fraunhofer Institute napenergiával foglalkozó részlegének korábbi munkatársa alapította 2016-ban. A cég mára élen jár a vezeték nélküli töltés területén: az ipari elektromos járművek töltési megoldásainak elsőszámú ellátója. Az indukciós etaLINK töltőrendszer az IFOY díjon kívül elnyerte még a LogiMAT rangos „Legjobb Termék” címét elismerését is. A Wiferion célja a villamosítás terjesztése világszinten, valamint a fenntartható, takarékos energiaellátás feltételeinek megteremtése – számolt be az Automation.com

Hirdetés

Kiemelt Partnereink