Gyártósor Milliomos lett az Octavia

Milliomos lett az Octavia

autopro.hu | 2016.04.05 14:45

Milliomos lett az Octavia

Többszörösen is: egymillió darabnál jár a sikermodell harmadik generációjának termelése, összességében pedig átlépte az ötmilliós küszöböt a cseh jármű az 1996-os gyártásindítás óta.

Hirdetés

A Skoda Octavia neve két évtized alatt fogalommá érett, az egyszerűen nagyszerű mottó korrekt megtestesülése. A számok is erre utalnak: 2015-ben bő 432 ezer példány talált gazdára - 11 százalékkal több az előző évhez képest.

Fontos részlet...

A harmadik modellgeneráció 2013-ban érkezett a piacra, és ugyanarr az MQB platformra épül, mint a konszernhez tartozó Audi A3, illetve a VW Golf. A VW-családhoz egyébként szinte napra pontosan negyedszázada, 1990. március 28-án csatlakozott a cseh autógyártó, és nagyon úgy tűnik, jó döntést hoztak a felek.

...és bravúros összkép

Házon belül is folyamatosan bővült az évek sroán a család, hiszen az Octavia fogalomkörébe a jubileumi Scout, vagyis cserkész terepváltozattól az elegáns Superben át az ismos RS kivitelig számos arcát mutatja a népszerű modell, amely akár összkerékhajtással, akár gázüzemű modellként is beszerezhető napjainkban.

A fő bázisnak számító Mladá Boleslav mellett készülnek Octavia példányok Oroszországban, Indiában, Kazahsztánban, de még Kínában is.

Kiemelt Partnereink