Gyártósor Jól beváltak az R-Design által forgalmazott új termékek

Jól beváltak az R-Design által forgalmazott új termékek

Pörge Béla | 2021.12.31 12:20

Jól beváltak az R-Design által forgalmazott új termékek

Fotó: R-Design

Szász J. Márton, az R-Design Studio Kft. ügyvezetője értékelte a vállalat idei évét. A GOM GmbH hazai képviseleteként új termékeket is a magyar piacra hozhatott az R-Design, de a cég képzései is sikeresnek bizonyultak.

Hirdetés

- Milyen évet zár az idén az R-Design?

- A globális járványhelyzetből adódó kiszámíthatatlansággal mi is szembesültünk, ugyanakkor bizakodásra is lehet okunk. A GOM GmbH hazai képviseleteként több fontos új fejlesztésről is szólt az idei év: tavasszal mutatkozott be a GOM Scan 1, egy kisméretű, flexibilis belépő szenzor. Szoftveres oldalon a GOM Suite, a német gyártó saját programjának legújabb verziója hozott számos újdonságot. Mindkét friss termék kiemelkedően sikeresnek bizonyult meglévő partnereink és az új érdeklődők körében is.

- Melyik tevékenységük volt a legnépszerűbb?

- Nagyon kedveltek voltak ingyenes demonstrációink, melyek során igény szerint, hozott darabbal dolgozunk. Újdonságokat, gyakorlatorientált témákat taglaló webinarjaink szintén pozitív visszajelzéseket kaptak. Cégünk hivatalos képzőhelyként GOM tréningeket és gyártófüggetlen, nemzetközileg elismert méréstechnikai képzéseket is tart. Kurzusainkat a kezdő és haladó felhasználók egyformán hasznosnak találták, sok sikeres képesítéshez gratulálhattunk.

- Hogyan hat a működésükre a járvány, illetve az azzal kapcsolatos válságok?

- Széles termékkínálatunkból adódóan ügyfélkörünk számos ipari és kutatás-fejlesztési területet lefed. Azt tapasztaltuk, hogy a gyártócégeknél a leállások, a válság vagy éppen a megnövekedett rendelésállomány jelentett kihívást, miközben a beszállítói láncokat is át kellett strukturálniuk. A gyártásban rövidebb határidőknek, magasabb minőségi elvárásoknak kellett megfelelniük, így még nagyobb hangsúlyt kapott a költséghatékonyság, a flexibilitás. A GOM méréstechnika a gyártás optimalizálásában segít. A mérőrendszerek nem kifejezetten gyártóeszközük, mégis jelentős mértékben tudnak hozzájárulni a versenyképességhez.

Fotó: R-Design

Célunk, hogy partnereink a bizonytalan helyzet ellenére is ugyanúgy számíthassanak ránk, akár új telepítésről, akár karbantartásról, támogatásról van szó. Képzéseink, termékdemonstrációink, eseményeink ezt megelőzően is elérhetők voltak digitálisan, a járványhelyzet miatt teljesen online formátumra álltunk át.

- Mi volt a cég legfontosabb eseménye az idei évben?

- Egyrészt a legújabb mérőgépünk, a GOM Scan1 debütálása. Az eszköz kisebb vállalatok számára is ideális választás lehet, mivel a precizitást a flexibilis, mobil és könnyű kivitellel egyesíti, változatos feladatokra, kis helyen is hatékony. Másrészt a legfrissebb GOM szoftver, a GOM Suite megjelenése, amelyben az eddig különálló alkalmazásokat egy platformon egyesülnek moduláris rendszerben. Akár CT adatokat dolgoznak fel, akár például a különösen szigorú repülőgépgyártási sztenderdeknek kell megfelelnie a terméknek, a GOM Suite-ban minden felhasználó megtalálja a kellő funkciókat, eszközöket.

Az autóiparban itthon is elterjedtek a GOM rendszerek, 2021 fontos állomása volt, hogy közel kétéves kihagyás után újra személyesen találkozhattunk a szektor szereplőivel a legnagyobb hazai autóipari szakkiállításon.

- Milyen tervekkel várják az új évet?

- A GOM és a Zeiss 2019 óta közösen, az ipari, technológiai trendek és a felhasználói igények figyelembevételével fejleszti termékeit. Biztosak vagyunk benne, hogy a következő év is izgalmas és jövőbe mutató újdonságokat hoz majd. Képviseletként is figyelünk a hazai igényekre, szakmai visszajelzésekre, ezeknek megfelelően alakítjuk, bővítjük szolgáltatásainkat, tervezzük 2022-es programjainkat.

Tetszett ez a hír? Értesüljön elsőként a járműipari történésekről, iratkozzon fel az autopro.hu hírlevelére az alábbi linken!

Kiemelt Partnereink