Gyártósor Jelentősen növelheti a gyáripar bevételét az 5G

Jelentősen növelheti a gyáripar bevételét az 5G

autopro.hu/P.B. | 2020.08.13 09:22

Jelentősen növelheti a gyáripar bevételét az 5G

Fotó: Pixabay

Az internet ötödik generációja, az 5G biztosítja annak lehetőségét, hogy okosgyárakat hozhassanak létre, hiszen ez a hálózat már megfelelően stabil és gyors internetelérést biztosít. Bár az 5G még csak most kezdte el meghódítani a világot, szakértők szerint már néhány éven belül komoly emelkedést hozhat a gyártáshoz köthető bevételekben.

Hirdetés

Az 5G megjelenésekor, illetve már azelőtt is, az autopro.hu több alkalommal írt a technológia előnyeiről. Röviden úgy foglalható össze az 5G szerepének fontossága, hogy ez az a hálózat, ami lehetővé teszi az okosgyárak, okosvárosok és más, autonóm rendszerek széleskörű elterjedését, hiszen az 5G kellően stabil és gyors elérést biztosít. Ez a korábbi internetes hálózatokkal csak részben volt megvalósítható álom.

Az 5G kiépítésének egyik úttörője az Ericsson, a vállalat számos területen vesz részt 5G-hálózatok telepítésében. A cég most felmérést készített arról, hogy a gyáripar számára mekkora előnyökkel jár az 5G. Fontos kiemelni, hogy más szektorok mellett a gyártás profitálhatja az egyik legtöbbet az internet ötödik generációjából – írja a Manufacturing Global.

Jelentős bevételnövekedés már néhány éven belül

Az Ericsson tanulmánya szerint 2026-ra 113 milliárd dollár lehet az 5G-nek köszönhető bevétel a piacon, ami 7 százalékkal több, mint amit a jelenlegi előrejelzések mutatnak, és a gyáripar lehet az egyik legnagyobb részese ennek a piacnak.

A gyártásban az 5G által biztosított privát hálózatok komoly anyagi megtakarítást eredményezhetnek, bruttó 5-13 százalékos haszonnövekedés érhető el a hálózat nyújtotta lehetőségek kihasználásával. Az 5G segítségével hatékonyabbá, átláthatóbbá, gyorsabbá és rugalmasabbá tehetőek a gyártási folyamatok, valamint a hibák kiszűrése is könnyebbé válik.

Kiemelt Partnereink