Gyártósor Így zöldülnek a Skoda gyárai

Így zöldülnek a Skoda gyárai

autopro.hu/B.B. | 2016.06.06 10:59

Így zöldülnek a Skoda gyárai

A legtöbb autógyártó igyekszik egyre környezettudatosabb vállalat képét közvetíteni magáról, a cseh márka komoly célokkal csatlakozik a trendhez.

Hirdetés

A GreenFuture névre hallgató környezetvédelmi stratégia keretében a VW-konszernhez tartozó márka a korábbi terveknél jóval szigorúbb célkitűzésekkel igyekszik tovább javítani fenntartható működését, írja az Automobilwoche.

A korábbi tervek kimerültek annyiban, hogy 2010 és 2018 között az autógyártó 25 százalékkal csökkentse a környezetre gyakorolt hatását, most azonban a gyártó részletes számokat közölt az elképzelt zöldülési folyamatról. 2018-ig a gyártáshoz szükséges energiamennyiséget 30 százalékkal, az illékony szerves vegyületek kibocsátását 45 százalékkal csökkentenék. Az egy legyártott autóra eső szén-dioxid kibocsátást 55 százalékkal fognák kisebbre, a szintén egy késztermékre eső hulladékot pedig 70 százalékkal redukálnák. Két év múlva a most felhasznált vízmennyiség háromnegyedével is beérnék.

A környezetet kevésbé terhelő működés érdekében a Skoda egyre több intézkedést vezet be, ilyen többek között a szellőztetőrendszer optimalizálása, energiatakarékos világítás alkalmazása, vagy a hulladék még alaposabb szortírozása és újrahasznosítása.

Kiemelt Partnereink