Gyártósor Így tör be a hangalapú vezérlés az iparba

Így tör be a hangalapú vezérlés az iparba

autopro.hu/V.M. | 2022.03.07 06:19

Így tör be a hangalapú vezérlés az iparba

Fotó: Pexels

A kommunikációs megoldásokra szakosodott német Voice Inter Connect olyan technológiával áll elő, ami lehetővé teszi ipari folyamatok hangalapú vezérlését. A cég szerint a megoldása különösen hasznos lehet olyan alkalmazások esetében, melyeknél a vezérlés nehezen kivitelezhető, illetve ahol kesztyűket kell hordani.

Hirdetés

A vicControl technológia a drezdai cég állítása szerint könnyen integrálható. A harminc nyelvet támogató megoldás a hangfeldolgozást teljes mértékben helyben végzi, internetkapcsolat használata nélkül.

A technológia két formában érhető el. Az egyik a szoftvercsomag, ami az Arm és X86 processzorokon alapuló beépített rendszerekre telepíthető fel, míg a másik a szoftvert és hardvert is magába foglaló csomag. A rendszer hanggal aktiválható, ami után képes felismerni az emberi beszéden keresztül adott utasításokat. A különböző funkciók parancs szerinti vezérlését az MQTT protokollt alkalmazva végzi.

A Voice Inter Connect azt állítja, hogy a mesterséges intelligencián alapuló szemantikus elemzés, a sugárformálás, valamint a zajkioltás együttesének alkalmazásával a megoldása könnyen alkalmazható még zajos környezetben is.

A mérnökök természetesen arról is gondoskodtak, hogy a rendszer akusztikus visszajelzést adjon a parancsok fogadása után. Ezen visszajelzések tartalma akár a beírt szöveg szintetizálásával is beállítható – olvasható a Drives & Controls oldalán.

Tetszett ez a hír? Értesüljön elsőként a járműipari történésekről, iratkozzon fel az autopro.hu hírlevelére az alábbi linken!

Kiemelt Partnereink