Gyártósor Hollandiában készül az új Mini Cabrio

Hollandiában készül az új Mini Cabrio

Biró Csongor | 2015.10.26 13:48

Hollandiában készül az új Mini Cabrio

A BMW a Mini legújabb kabrióját nem Angliában, hanem Hollandiában gyártja majd. Az összeszerelés előkészítése novemberben kezdődik megg Bornban, a VDL Nedcar üzemében.

Hirdetés

A sajtóhíreket (Dutch News, automobil-production.de) maga a gyártó is megerősítette, azzal a kiegészítéssel, hogy Anglia marad a Mini szíve, de jelenleg az oxfordi gyár túlterhelt. A BMW-csoport ezért döntött a hollandiai gyártás mellett. Bornban 2014. július 3-tól készülnek egyébként háromajtós Minik és Mini Cooperek. Pontos gyártási számokat nem közölt a gyártó, de az üzem elméleti kapacitása 250-300 ezer autó évente. A holland gyárban jelenleg 2350-en dolgoznak.

A brit és az európai üzemben azonosak a minőségi normák és elvárások, így a hollandiai, a brit üzem megnövelt összeszerelő csarnoka valójában. A dolgozókat Lipcsében, Oxfordban és Regensburgban tanították be. A borni üzemnek nagyon jók a földrajzi és infrastrukturális adottságai és jól el van látva a térség beszállítókkal is, akik még a BMW-s korszak előtt Mitsubishi és Volvo modellek alkatrészeit szállították be a most Miniket gyártó csarnokokba. Ne felejtsük el, hogy még a Mini brit háromszöge (Oxford, Swindon, Hams Hall) sincs nagy távolságban.

Kiemelt Partnereink