Gyártósor Elkészült a másfélmilliomodik BMW Lipcsében

Elkészült a másfélmilliomodik BMW Lipcsében

autopro.hu | 2014.10.30 12:51

Elkészült a másfélmilliomodik BMW Lipcsében

Október 24-én a másfélmilliomodik autó is legördült a BMW lipcsei gyárának szerelőszalagjáról. A jubileumi példány egy alpinfehér 2-es Active Tourer.

Hirdetés

Milan Nedeljkovic, gyárigazgató a dolgozók érdemeit méltatta ez alkalomból. – Igazán büszke vagyok csapatunkra. Nem egészen tíz esztendővel üzemünk megnyitását követően immár másfélmilliomodik autónk elkészültét ünnepelhetjük.

A jubileumi autó egy baden-württembergi ügyfél megrendelésére készült. A 2-es Active Tourer csupán július eleje óta, s az egész világ számára kizárólag a BMW lipcsei üzemében készül, európai piaci bevezetése szeptember végén indult.

A lipcsei gyárban naponta összesen mintegy 750 gépkocsi gördül le a szerelőszalagról. A 2-es Active Tourer mellett jelenleg a 2-es Coupé, az X1, valamint az 1-es ötajtós változata készül itt, illetve 2013 szeptemberében az elektromos hajtású i3, 2014 májusában pedig a hálózatról tölthető (plug-in) hibridhajtású i8 sportkocsi gyártása is megkezdődött. A termelés 2005 márciusi beindítása óta a csoport több mint kétmilliárd eurót invesztált e létesítményébe, s az elmúlt három év során több mint 1400 új munkatársat alkalmazott, akik létszáma mára a négyezret is meghaladja.

Kiemelt Partnereink