Gyártósor Bővítse pneumatikai ismereteit az SMC-vel!

Bővítse pneumatikai ismereteit az SMC-vel!

autopro.hu/P.B. | 2024.01.10 16:23

Bővítse pneumatikai ismereteit az SMC-vel!

Fotó: SMC

Az SMC Hungary Kft. új oktatói továbbképzési programján a résztvevők új tervezési elvekkel ismerkedhetnek meg a pneumatikus rendszerek tervezése területén, valamint a szoftverhasználat alkalmazásairól is ismereteket szerezhetnek.

Hirdetés

Pneumatikus rendszer tervezése címmel indít új képzést az SMC. A mechatronikai képzések területén elengedhetetlen a pneumatikus rendszerek tervezése és ehhez kapcsolódóan a különböző új tervezési elvek és szoftverhasználatok összeillesztett alkalmazása. A képzés célja, hogy a résztvevők elsajátítsák a pneumatikus rendszer tervezésének alapjait.

A 2SMC208-32/23 azonosítószámú képzés 15 órás, klasszikus, személyes jelenlétet igénylő (személyes kontaktos) oktatás, mely a szakképzésről szóló 2019. évi LXXX. törvény vonatkozásában beszámítható képzésnek minősül.

Az oktatás az SMC Hungary Kft. központjában kerül megtartásra Törökbálinton 2024. február 13-14. között. A képzésre 2024. február 8-ig jelentkezhet az IKK portálján.

Az oktatói továbbképzés főbb tematikai egységei:

  • Pneumatikus rendszer elemeinek kiválasztása és méretezése
  • Tervező szoftverek alkalmazása és a számítási eredmények ellenőrzése, optimalizálása
  • Pneumatikus kapcsolást dokumentáló szoftver használata - grafikus ábrázolás
  • Elméleti dugattyúerő, súrlódási erő, hasznos erő, levegőfogyasztás – térfogatáram nyomás, dugattyúátmérő számítása
  • Diagrammok használata a tervezésben - dugattyúátmérő; cső keresztmetszet meghatározása, nyomás-sebesség kapcsolata, nyomásesés értelmezése
  • ISO 15552 és ISO 21287 szabvány használata a dugattyúátmérő meghatározására
  • Vezérlési folyamat leírása GRAFCET segítségével
  • A levegő-előkészítő egység kiválasztása, fontos részelemeinek ismertetése
  • A beavatkozószervek kiválasztása, típusai, biztonságtechnikai megoldások tulajdonságai
  • Sebességszabályozás, típusok közötti különbségek, alkalmazási területei
  • Elektro-pneumatikus vezérlés tervezése
  • Levegőfogyasztás meghatározása a teljes rendszerre
  • Rendszertervezés tervezőszoftverrel: munkahenger kiválasztó és méretező szoftver; levegőelőkészítő egység méretezése és kiválasztása (konfigurátor program használata)
  • Vákuumtechnikai rendszer tervezése - a vákuumkör felépítése, vákuumrendszer építőelemei
  • 3 tengelyes vegyes rendszerű manipulátor tervezése, pneumatikus és elektromos hajtások használatával. Méretező és elemkiválasztó szoftverek használata. Diagrammok értelmezése és használata a kiválasztásban.

Az SMC szakoktatói a képzésben résztvevők teljesítményét a képzés közben fejlesztő értékelés keretében értékelik. A fejlesztő értékelés szerepe, hogy a képzésben résztvevők fejlődését támogassa, a tanulási igényeket pontosítsa, az oktatók tanulásszervezési feladatait segítse. A képzés közbeni fejlesztő értékelés módjai lehetnek: visszakérdezés, gyakorlati feladatmegoldás, képzésben résztvevő visszajelzései, beszélgetés, feladatlap kitöltése. A fejlesztő értékeléshez nem tartozik minősítés, a tanulási és tanítási folyamatokat szolgálja.

Elsajátítaná a pneumatikus rendszer tervezésének alapjait? Akkor jelentkezzen február 8-ig az SMC képzésére az alábbi linkre kattintva vagy tudjon meg többet az oktatásról az SMC weboldalán.

Más pneumatikai képzést keres? Az SMC Hungary Kft. további négy témában kínál oktatást: Tananyagfejlesztéshez tartalommegosztás és bemutatópanelek alkalmazása az oktatásban, A mechatronika gyakorlati oktatásának kiterjesztett lehetőségei, Ipar 4.0 szemlélet a gyártásautomatizálás területén, valamint Szimuláció és gyakorlat kapcsolata az oktatásban projektfeladaton keresztül.

Az 1959 áprilisában Tokióban, Japánban alapított SMC Corporation ma már több mint 21.600 tehetséges alkalmazottat foglalkoztat a világ 83 országában. Az SMC Csoport 1959-ben lépett be a pneumatikai piacra, és azóta ügyfeleinek igényeivel együtt fejlődik, hogy átfogó automatizált vezérlőberendezés-portfóliót alakítson ki. Ma 12 ezer alapmodell több mint 700 ezer variációját kínálja a vállalat.

Tetszett ez a hír? Értesüljön elsőként a járműipari történésekről, iratkozzon fel az autopro.hu hírlevelére az alábbi linken!

Kiemelt Partnereink