Gyártósor Beckhoff webinár: jó eredmények és sokoldalú újdonságok

Beckhoff webinár: jó eredmények és sokoldalú újdonságok

Kun Zsuzsanna / Gyártástrend | 2021.02.15 14:21

Beckhoff webinár: jó eredmények és sokoldalú újdonságok

Fotó: Beckhoff

A 2020-as év nehézségei ellenére mind a termelésben, mind az értékesítésben jól teljesített a Beckhoff, az elvárások pedig 2021-ben még tovább nőnek. Perecz Tamás, a Beckhoff Automation Kft. ügyvezető igazgatója online évértékelőben számolt be az elmúlt esztendő kihívásairól, illetve az alapvetően pozitív jövőbeni várakozásokról.

Hirdetés

A híreket, aktualitásokat és technológiai újdonságokat bemutató webinár a vállalat által szervezett tavaszi online rendezvénysorozat első előadása, melynek célja az ügyfelek és érdeklődők folyamatos képzése és tájékoztatása az aktualitásokról. Ezek sorában az első azonban inkább az aktuális helyzetre, a COVID-19 járványra, az iparági visszaesésekre és az új termékekre fókuszált.

Alkalmazkodás az új szabályokhoz

Bár komolyabb visszaesésre 2009 óta nem volt példa a vállalat árbevételében, a 2020-as számok reagáltak a járványhelyzetre. Ahogy a működés és a munkaszervezés is: a Beckhoff cégcsoport leányvállalatai világszerte a helyi szabályozások betartása mellett dolgoztak és dolgoznak a pandémia idején is. Ennek köszönhetően az ügyfelek kiszolgálása, a termékgyártás és -szállítás valamint a műszaki támogatás 100 százalékos. Ahol szükséges volt, műszakok átszervezésével, új munkarend kialakításával, illetve a home office bevezetésével oldották meg a kapacitások megtartását.

Hasonlóan, Magyarországon sem állt le a vállalat, az ügyfelek kiszolgálása mellett az oktatásokat is megtartották, részben kihelyezett és online képzésekkel. Az új felállás pedig igazán eredményesnek bizonyult: a visszaesés ellenére is 92 százalékos teljesítményt ért el a csapat. A Debreceni Egyetemmel való együttműködés keretében az őszi félévben összesen 60 hallgató vett részt a Beckhoff által tartott órákon, illetve nőtt a megrendelt és előre meghirdetett képzéseken résztvevők száma is.

Termékújdonságok, mert innovációra mindig szükség van

A gyakorlati alkalmazásokról és felhasználási lehetőségekről tavasszal további webinárokat tartanak a vállalat szakemberei. Perecz Tamás most az értékesítési számokat ismertette, amelyek a négy fő termékkategória (IPC-k, TwinCAT, I/O-k, hajtások) mindegyikében emelkedést mutattak.

Egyedi termékek a BMW számára – A Beckhoff 2020 és 2030 között a BMW kizárólagos IPC beszállítója, ehhez egyedi termékeket fejlesztett, amelyek kizárólag a BMW és partnerei számára érhetők el.

Az új kialakítású IPC-k mellett a FreeBSD alapon működő új operációs rendszer is említésre került, amely teljes értékű, széles körben alkalmazható megoldás a felhasználók számára. A 25 éve gyártott I/O-k eladása szintén pár százalékos növekedést mutatott 2020-ban, a termékek széles skálája biztosítja a felhasználás szabadságát, amely az automatizálás korában elengedhetetlen. A szervohajtások iránti igény sem csökkent, a webináron pedig bemutatkozott az AX8000 moduláris szervo rendszer, az AL8000 szervomotor, illetve az ELM72xx kompakt szervo hajtás is.

Az elmúlt évben a legnagyobb növekedés mégis a TwinCAT eladásaiban mutatkozott: közel 30 százalékkal nőttek meg az értékesítési számok ebben a kategóriában. A TwinCAT Cloud megjelenése új kapukat nyithat meg a felhasználók számára: a szoftvert elég egy központi számítógépre telepíteni, így elérhető a csatlakoztatott gépek számára. A Cloud Engineering verzióban a TwinCAT minden funkciója elérhető, egyszerű és biztonságos hozzáférést biztosít, illetve stabil együttműködést a helyszíni és felhőfelhasználók között.

Az újdonságok rövid bemutatása pedig csupán ízelítő volt a tavaszi webinársorozathoz. Részletesebb információk, gyakorlati alkalmazások és jól hasznosítható megoldások várják az érdeklődőket a rendszeresen jelentkező online eseménysorozatban, következő alkalommal az EtherCAT diagnosztikával a fókuszban.

Kiemelt Partnereink