Gyártósor Az Ericssonnál már a jelen az 5G-s okosgyár

Az Ericssonnál már a jelen az 5G-s okosgyár

autopro.hu/P.B. | 2022.02.09 13:19

Az Ericssonnál már a jelen az 5G-s okosgyár

Fotó: Facebook/szijjarto.peter.official

A svéd informatikai óriás, az Ericsson igazi vízióval rendelkezik többek között a gyártás kényelmesebbé és hatékonyabbá tételében. Az egész kulcsa az 5G, aminek segítségével új távlatok nyílhatnak meg. A cég ad egy kis betekintés arról, hogyan.

Hirdetés

Az Ericsson támogatja az intelligens gyártást a teljes globális ellátási láncában, ezt pedig új szintre emelheti az 5G – a Wi-Fi-től kezdve az IoT-s alkalmazásokig új távlatokat nyit meg az eddiginél sokkal stabilabb és gyorsabb internetkapcsolat.

„Az 5G iránti érdeklődés a gyáriparon belül valóban megnőtt, és a technológia gyorsan átalakítja a gyártást” – mondta Duncan Hawkins, az Ericsson eladásokért felelős alelnöke. Hozzátette, hogy 2030-ra 4,7 milliárd vezeték nélküli modul megjelenését várják az intelligens gyárak különböző szintjein, több mint egymilliárd dollár értékben.

Rugalmasabb megoldások

Az Ericsson azon dolgozik, hogy az 5G hálózat könnyebben érthető legyen a gyártók számára. Az ötödik generációs internet több szolgáltatást is képes egyszerre támogatni, például a WiFi-t és az IoT-t.

Egy privát 5G-s hálózat integrálni tudja a vállalat informatikai eszközparkját és a gyártáshoz szükséges eszköz felhőbe. Így a gyártócég és a partnerei is könnyebben férhetnek hozzá a szükséges adatokhoz.

Az Ericsson megoldásaival a gyárak könnyen bevezethetik az 5G-t, hogy rugalmas, biztonságos és nagy teljesítményű infrastruktúrával rendelkezzenek, amelyre intelligens gyártási megoldásokat építhetnek. Az Ericsson nagy teljesítményű privát mobilhálózatai biztonságos alapot adnak a vállalkozások számára működésük digitalizálásához, mindezt globális mobilpiaci szereppel megtámogatva – írja a Manufacturing Global.

Nagy üzlet

Ahogyan arról korábban az autopro.hu is beszámolt, az Ericsson még a koronavírus-járvány alatt is növelni tudta bevételeit az 5G-hez kapcsolódó eladásainak köszönhetően.

A svéd Ericsson távközlési óriás működési eredménye 2021-ben felülmúlta az egy évvel korábbit, amit a cég részben azzal indokolt, hogy növelni tudta az 5G hálózati berendezések eladását és piaci részesedését ezen a területen.

Tetszett ez a hír? Ne maradjon le a legfontosabb járműipari hírekről, iratkozzon fel hírlevelünkre ezen a linken!

Kiemelt Partnereink