Gyártósor Az Ericsson 5G hálózatával pörgeti fel spanyol gyárát a Ford

Az Ericsson 5G hálózatával pörgeti fel spanyol gyárát a Ford

autopro.hu/P.B. | 2021.02.18 06:17

Az Ericsson 5G hálózatával pörgeti fel spanyol gyárát a Ford

Fotó: Ford MyNewsDesk

A Ford és az Ericsson megállapodást kötött arról, hogy az Ericsson építhesse ki a Ford valenciai gyárában az 5G hálózatot. A projektet az Európai Unió több szervezete is támogatja, a cél az Ipar 4.0 terjesztése Európában.

Hirdetés

Alejandro del Portillo, a Ford valenciai gyárának gépgyártásért és az új technológiákért felelős mérnök-vezetője elmondta, hogy az új technológiák bevezetése jelentősen javítja a gyártósorok hatékonyságát, ezzel lehetőséget teremtve az innovációra. A mai környezetben az ilyen fejlesztések elengedhetetlenek, az 5G pedig ebben nyit új távlatokat.

Az 5G-INDUCE néven futó projekt az Európai Bizottság és az európai információ- és kommunikációtechnológia ipar közös projektje. A kezdeményezésben a Ford és az Ericsson mellett részt vesz még az ASTI Mobile Robotics, a Fivecomm, az YBVR, az Intel, a Gestoos, a Burgosi Egyetem és a Valenciai Egyetem.

Új technológiákat próbálnak ki

A projekt lényege, hogy a Ford üzemében az Ipar 4.0 legújabb vívmányait kipróbálják. Így például autonóm mobil robotokat, a virtuális, kiterjesztett valóságot, vagy a gesztusok alapján működő, érintés mentes technológiákat is alkalmazni fognak.

Manuel Lorenzo, az Ericsson spanyolországi részlegének fejlesztési vezetője úgy látja, hogy a kezdeményezés felszabadítja az 5G-ben rejlő potenciált, és lehetőséget teremt egy megfelelő innovációs ökoszisztéma kialakítására – írja a Manufacturing Global.

Kiemelt Partnereink