Gyártósor Az adatok biztonsága nem érdekli a robotvásárlókat

Az adatok biztonsága nem érdekli a robotvásárlókat

autopro.hu | 2019.04.09 16:24

Az adatok biztonsága nem érdekli a robotvásárlókat

A robotkereskedők 79%-a úgy látja, hogy a vásárlóik nem értik az együttműködő robotok üzembe helyezésének biztonsági követelményeit. Egyebek mellett ez derül ki a Global Robotics Reportból, amelyet a Toshiba Machine forgalmazója, a TM Robotics tett közzé.

Hirdetés

A jelentés szerint a robotkereskedők több mint 55%-a szerint az együttműködő robotok technológia nem elég fejlett ahhoz, hogy megfeleljen a gyártási vagy csomagolási iparág teljesítmény elvárásainak. A forgalmazók 80%-ának egybehangzó véleménye szerint nincs csökkenés az ipari robot eladásokban a kobotok (együttműködő, kollaboratív robot szó összeolvadásából keletkezett) elterjedése óta.

A jelentés felhívja a figyelmet a hagyományos ipari robot piac veszélyeire is. A forgalmazók aggódnak a meglévő robotikai szoftverekkel kapcsolatban és állítják, hogy a nehezen érthető szoftver gyakori probléma. Emellett a forgalmazók 38%-a kiemeli, hogy a robotszoftverek nem kompatibilisek a működő automatizálási rendszerekkel.

A kiberbiztonság másik bizonytalansági terület. A robotkereskedők több mint háromnegyede szerint ügyfeleik nem kérnek tanácsot az informatikai rendszerek biztonságáról, amikor az okos gyárakat fejlesztik. Az ipar 4.0 korszakában a kiberbiztonságnak fontos szempontnak kellene lennie. Azonban a válaszadók a biztonsági protokollokat nem említették.

A legfontosabb szempontok, amelyeket az ügyfelek meghatároztak: robotprogramozás minősége, látásvezérlés és együttműködési képességek.

Kiemelt Partnereink