Gyártósor Applikáció a tanúsítványok betartásához

Applikáció a tanúsítványok betartásához

SMANAG | 2018.11.26 16:07

Applikáció a tanúsítványok betartásához

A SMANAG egyedülálló megoldást kínál az autóiparban elfogadott minőségirányítási szabványoknak és vevőspecifikus követelményeknek megfelelő irányítási rendszer strukturált és átlátható kialakításában. Kovács Ildikó, a JOPP Interior Hungary Kft. minőségirányítási vezetője számolt be arról, miért elégedett a rendszerrel.

Hirdetés

A SMANAG segíti a szervezetet a kockázatok azonosításában, értékelésében, valamint folyamataik és vevői követelmények kezelésében. Az autóipar követelményrendszere szerteágazó és gyorsan változó környezet, ahol a folyamatok helyes elemzése, kialakítása, működtetése és felügyelete versenyelőnyöket biztosít a vállalatok számára.

A SMANAG intelligens réteget emel a vállalat irányítási rendszerei fölé, az eddig excelben, hálózaton, internetes/intranetes környezetben tárolt információkat összefogja egyetlen, könnyen kezelhető rendszerbe. Az SMANAG segítségével kialakított intelligens kézikönyv olyan rendszerezettséget kínál a vállalatok számára, amely egy egységes – a rendszert kialakító személy gondolkodásától független – szerkezetet nyújt a szervezet részére. A JOPP Interior Hungary Kft.-nél lényeges szempontnak tartottuk az applikáció kiválasztásánál, hogy személyfüggetlen megoldást vezethessünk be.

A kockázatkezelési modul a szervezet egészével, valamint a minőségirányítási rendszer folyamataival kapcsolatos kockázatok és lehetőségek feltárására, értékelésére és kezelésére szolgál, támogatást nyújtva a kockázatalapú gondolkodásmód szervezeten belüli implementálásához. A felhasználót logikus lépéseken vezeti végig, hogy az a valós és lényeges kockázatokra koncentrálhasson.

A folyamat menedzsmentmodul használatával a vállalatirányítási rendszerfolyamatok meghatározása, bevezetése és folyamatos felügyelete jelentősen felgyorsul és egyszerűsödik. A felhasználó gyors és átfogó képet kap a vállalat folyamatairól, az azokkal kapcsolatos előírásokról, kockázatokról, valamint a kapcsolódó vevői követelményekről. A folyamatok rendszerének és sorrendjének grafikus ábrázolása révén a felhasználó gyorsan elérheti a kívánt információt. Az IATF 16949 követelményeinek könnyebb implementálását segítve a SMANAG ajánlást nyújt a kötelezően dokumentálandó folyamatok felépítésében.

A CSR (Customer Specific Requirements) modul megoldást kínál a vevők egyedi követelményeinek átvizsgálására, elfogadására és bevezetésére az egész szervezet számára. A vevőkövetelményekhez hozzárendelhetők az érintett folyamatok, ezáltal a folyamatgazdák egyszerűbben tudnak összpontosítani a folyamatukat befolyásoló igényekre. A vevői követelmények tárolásának standard szerkezete nagyobb átláthatóságot és könnyebb kereshetőséget biztosít a felhasználók számára. A kétkörös jóváhagyás pedig az alkalmazandó követelmények megfelelő átvizsgálását és jóváhagyását biztosítja. Mindenképp előnyt jelent a vállalat számára a változások gyors adaptálása, a lényegre való koncentráció. A vevővel történő kommunikáció részeként a rendszer tárolhatja a követelményekkel kapcsolatos elfogadott megállapodásokat és kiegészítéseket. Az eddigi megoldások megkövetelték a folyamatgazdáktól is a vevőkövetelmények végig olvasását, amely legtöbbször az erre szánható idő rövidsége vagy teljes hiánya miatt elmaradt, így hiányos ismeretekkel alakították ki a folyamatokat. Ezt követően a vállalat minőségirányítási osztálya véleményezte, kiegészítette az így kialakított folyamatokat, de ezzel a megoldással jelentősen csökkent a folyamatok szervezeten belüli önkéntes támogatása, sokkal inkább a szervezet szabálykövetési hajlandóságát tette próbára.

A JOPP Interior Hungary Kft-nél éppen a folyamatgazdák teljes körű támogatásának biztosítása érdekében vezettük be az applikációt. A cégvezetés jól látja, hogy egy folyamat éppannyira lesz működőképes, mint amennyire az azt kialakító szervezet képes lesz azt támogatni. Ezért kiemelten lényeges volt a folyamatszemlélet erősítését támogató megoldás keresése és egy ilyen megoldást találtunk meg a SMANAG-ben.

A CSR modul mobiltelefonról is elérhető, ezzel támogatva az auditorok munkáját, akik audit közben is bármikor könnyen hozzáférnek az adott folyamattal kapcsolatos vevői követelményekhez.

Összefoglalva a SMANAG sok előnnyel jár a szervezet számára, mint például az egyszerű kezelés, a folyamatok és követelmények átláthatósága, az alacsonyabb időráfordítás, a lényegre fókuszálás, a legnagyobb előnye pedig a dolgozók bevonása a cég minden szintjén. E mellett pedig van egy teljesen úttörő megoldása is, mint amilyen az auditor modul.

Kiemelt Partnereink