Gyártósor A Kuka útjára indítja legsikeresebb robotsorozata új generációját

A Kuka útjára indítja legsikeresebb robotsorozata új generációját

Kuka | 2019.03.27 11:20

A Kuka útjára indítja legsikeresebb robotsorozata új generációját

A KR Quantec optimalizált portfóliójának köszönhetően a vásárlók rövidebb szállítási idővel, maximális rugalmassággal és alacsonyabb teljes bekerülési költséggel (TCO) számolhatnak.

Hirdetés

A KUKA továbbfejlesztette és átalakította története eddigi legsikeresebb termékét, a KR QUANTEC robotcsaládot. Az új generáció januártól rendelhető, az első szállításokra a tervek szerint 2019 áprilisában kerül sor. A sorozatot egyebek mellett teljesítmény, költséghatékonyság és rugalmasság szempontjából optimalizálták, miközben továbbra is a legnagyobb hasznos terhelhetőségű és hatótávolságú portfóliót kínálja a piacon a nagy teherbírású kategóriában.

A KUKA legkeresettebb robotja még jobb lett, mint valaha volt. 2010-es piacra kerülése óta több mint 100 000 darab KR QUANTEC sorozatú robot kelt el. Ennek oka a nagyfokú megbízhatóság és a sokoldalú robot alkalmazási területeinek különlegesen széles skálája a versenytársakhoz viszonyítva. 120-300 kg-os terhelhetőségi kapacitásukkal a robotok szinte minden piaci szegmensben alkalmazhatóak – így az autóiparban, az öntödei iparágban és orvosi területen, valamint anyagfeldolgozási és -kezelési feladatokra.

Olvasta már? Perity Gáborral, a KUKA Robotics Hungária Ipari Kft. értékesítési vezetőjével arról beszélgettünk, hogyan jelenthetnek megoldást a cég által gyártott robotok a munkaerőhiányra. Kattintson a kiemelt szavakra és olvassa el az interjút!

– A KR QUANTEC sorozat átalakításához felhasználtuk az automatizálási iparban szerzett tapasztalatainkat. Az eredmény egy megbízható, sokoldalú és hatékony, minőségi megoldás a holnap gyártási kihívásaihoz. Az új KR QUANTEC generációval vásárlóink már ma gyártási tevékenységük jövőjébe fektethetnek be – mondta Wolfgang Bildl, felelős termékmenedzser.

Maximális rugalmasság, alacsonyabb költségek, rövidebb szállítási idők

A KR QUANTEC új generációját fejlesztések széles skálájával optimalizálták. A karcsúbb moduláris rendszernek köszönhetően például a szállítási idő jelentősen csökken.

– Miközben javítottuk szállítási időinket, vásárlóinknak rugalmas, testre szabott robotokat kínálhatunk, amelyek hasznos befektetést jelentenek. Ennek oka nagyrészt a terhelési kapacitás növelésének lehetősége, a speciális célokra szánt variánsokon keresztül lehetséges változtathatóság és az olyan technikai optimalizálások, mint a lerövidített megállási távolságok vagy az optimalizált működési tartomány – nyilatkozta Wolfgang Bildl.

A megújított dizájn alacsonyabb TCO-t eredményez, mivel a korábbi karbantartási feladatok egy részét kiiktattuk. A KR QUANTEC üzemeltetése is egyszerűbb lesz: a leállási időket és karbantartási követelményeket minimálisra mérsékeltük az új kábel- és áramellátó rendszer koncepciójával, valamint az alkatrészek számának csökkentésével (kulcsszó: optimalizált moduláris rendszer). A mechanika főbb alkatrészeinek száma 50%-kal csökkent az előző modellhez képest. Az új KR QUANTEC tehát még jobb elérhetőséget, rendelkezésre állást és gyorsabb üzembe helyezést kínál.

Szoftver kiegészítők: Új mozgásmódok az ideális folyamatminőséghez

A világ első ipari robotjaként a KR QUANTEC sorozat digitális plug-in mozgatási üzemmódokkal rendelkezik. Itt olyan digitális mozgatási üzemmódokról van szó, amely a robotfolyamatokat specifikus alkalmazási esetekre optimalizálja. Így például a „Path Mode” igen precíz pályamozgást tesz lehetővé. A „Dynamic Mode” pedig megnöveli a sebességet és ezzel lecsökkenti a ciklusidőt a gyártósorok szűk keresztmetszeteinél.

A mozgásmódok dinamikusan vezérlik a robot mozgását és megnövelik a tulajdonságaikat, ideális folyamatminőséget biztosítva. Az első mozgásmódok várhatóan 2019 második felében válnak elérhetővé, és egyszerűen betölthetők lesznek a robot vezérlőjén keresztül.

Kiemelt Partnereink