Gyártósor A Benteler már EU-7 szabványú kipufogórendszereket gyárt

A Benteler már EU-7 szabványú kipufogórendszereket gyárt

autopro.hu/B.A. | 2020.07.15 13:18

A Benteler már EU-7 szabványú kipufogórendszereket gyárt

Fotó: Benteler

Szigorodnak az Európai Unió károsanyag-kibocsátási követelményei. Az EU-7 szabvány – amely legkésőbb 2025-ben lép hatályba – megköveteli az autógyártóktól a károsanyagok további jelentős csökkentését. Ehhez igazodva gyárt kipufogórendszert a Benteler.

Hirdetés

Az elektromos fűtésű Benteler katalizátor biztosítja, hogy a kipufogórendszer hidegindításkor gyorsan elérje az optimális üzemi hőmérsékletet. Ennek eredményeként a szennyezőanyagok csaknem 100 százalékát eltávolítja a kipufogógázból. Mindez fontos szerepet játszik a szennyezőanyagok tesztelése során, különösen a jövőbeli menetciklusoknál, ahol nagyobb hangsúlyt kell fektetni a hidegindítási fázisra.

A Benteler elektromos fűtésű katalizátora egy fémszerkezetből áll, amit a kipufogórendszerbe hegesztettek a turbófeltöltő és a katalizátor közé. Fontos tulajdonsága, hogy minden típusú belső égésű motorral felszerelt autóhoz illeszkedik, függetlenül attól, hogy benzines, dízel vagy hibrid hajtásról van szó.

A Benteler katalizátora.

A Benteler katalizátora. | Fotó: Benteler

Az elektromos fűtésű katalizátorok gyártása a formázás és a magas hőmérsékletű forrasztás terén komoly szakértelmet igényel– ezek a technológiák a Benteler fő kompetenciáit képezik. Az autóipar tapasztalt partnereként és a fémfeldolgozás szakértőjeként világszerte nagy számban tudja előállítani ezt a terméket. „Elektromos fűtésű katalizátorunkkal iránymutatást nyújtunk a gépjárműgyártóknak az alacsony kibocsátású járművek felé. Ezzel támogatjuk a fenntartható mobilitást” – nyilatkozta Dr. Rainer Lübbers, a Benteler Motor és kipufogó rendszerek üzletágért felelős alelnöke.

Együttműködésben a Silver Atenával

A Benteler a Silver Atenával együttműködve vezérlőegységgel koordinált rendszert kínál, ami többek között a katalizátor hőmérsékletét szabályozza. Az autógyártók profitálhatnak ebből az együttműködésből. A Benteler elektromosan fűtött katalizátora és a Silver Atena vezérlőegységeinek optimális kölcsönhatása kevesebb eszközt eredményez – a fogyasztók ezáltal már előre validált megoldásokat kapnak, amik gyorsan adaptálhatók az egyéni igényekhez. Előnye, hogy a rendszer moduláris, így nem függ egy speciális rendszerkörnyezettől, mint például egy adott telepítési helytől, előre meghatározott katalizátor típustól vagy magasabb szintű vezérlőegységektől.

„A Bentelerrel való együttműködés ismét bizonyítja, hogy az autóipari ügyfelek milyen előnyökre tesznek szert a kooperációból. Összefogva, egy olyan megoldást kínálunk a gépjárműgyártóknak, amely segítségével nem kell aggódniuk az EU-7 szabvány miatt” – nyilatkozta Josef Mitterhuber, a Silver Atena ügyvezető igazgatója.

Kiemelt Partnereink