Gyártók Wolfsburgban készül majd az elektromos Volkswagenek csúcsa

Wolfsburgban készül majd az elektromos Volkswagenek csúcsa

autopro.hu/P.B. | 2020.12.18 06:20

Wolfsburgban készül majd az elektromos Volkswagenek csúcsa

Fotó: Volkswagen Newsroom

Herbert Diess, a Volkswagen Csoport vezérigazgatója zöld utat kapott a konszern további elektrifikációjához. A terv részét képezi egy új, elektromos csúcsmodell bevezetése is, amit Wolfsburgban gyártanak majd, de az Audinak is lesz hozzá köze.

Hirdetés

Ahogyan arról az autopro.hu is beszámolt, a Volkswagen tovább követi a Herbert Diess által szabott irányt, aminek a központjában az elektromobilitás áll. Ennek jegyében az addig három üzem – Zwickau, Emden és Hannover – után Wolfsburgban is az elektromos járművek gyártására áll át a Volkswagen.

Sőt, Wolfsburgban készülhet majd a Volkswagen elektromos típuspalettájának zászlóshajója, egy olyan modell, ami az Audi által fémjelezett Artemis projekt keretében valósul meg. Az új modell hatótávolsága nagyobb, töltési ideje rövidebb lehet a mostani elektromos autóknál a Volkswagen és a QuantumScape együttműködésének köszönhetően.

Cél a Tesla legyőzése hazai pályán

Diess annyira komolyan gondolja a Volkswagen elektromos offenzíváját, hogy beszédében kiemelte, akár a Teslánál is hatékonyabb és jobb elektromos autókat gyárthat a jövőben a Volkswagen. A német sajtó szerint Diess szeretné a Volkswagen úgy pozicionálni, hogy a Tesla grünheidei gyárának átadása után is a legnagyobb szereplő legyen az elektromos autók piacán a VW Németországban.

A Volkswagen új modelljének gyártása 2025-ben vagy 2026-ban kezdődhet az electrive.com szerint, ami azt is jelenti, hogy akár az első olyan modell is lehet, amiben használni fogják a QuantumScape által fejlesztett akkumulátort.

Kiemelt Partnereink