Gyártók VW T-Roc: dögös szabadidő-autó

VW T-Roc: dögös szabadidő-autó

autopro.hu | 2014.03.05 10:50

VW T-Roc: dögös szabadidő-autó

Talán a kora tavaszi időpontnak is köszönhető, hogy több autógyártó egyaránt a szabadságvágyat megtestesítő modellel (is) jelentkezik Genfben. Íme, a Volkswagen indulója!

Hirdetés

A német vállalat új szabadidő-autót mutatott be Genfben: a T-Roc névű tanulmány felvillantja a márka ebben a kategóriában tervezett fejlesztéseit. A genfi újdonság a Tiguan és a Touareg sikereit hivatott folytatni - a Golf méretű Volkswagen T-Roc a Tiguan alatti kategóriába lép a már régebben bemutatott CrossBlue, CrossBlue Coupé és Taigun tanulmányok sorát folytatva.

Volkswagen T-ROC tanulmány
Galéria a tanulmányautóról

A T-Roc egyedi arculata a frontrész erőteljes vonalvezetésével hívja fel magára figyelmet. A kétajtós SUV a négykerékhajtású autók minden elemét magán hordozza, egy nyitott tetejű autó elemeivel kiegészülve. A tető középső elemei két részből állnak, melyek egyetlen kattintással levehetők és a csomagtérbe helyezhetők. A vezetőt első és hátsó kamerák, valamint LED fényszórók segítik a tájékozódásban.

A Volkswagen T-Roc-ot 184 lóerős, közvetlen befecskendezéses turbódízel motor hajtja, és háromféle - utcai, off-road és havas - menetváltozatra képes. A különféle 4Motion változatok, a 7 fokozatú DSG sebességváltó, az ABS, a lejtőn történő indulást és leereszkedést segítő rendszerek gazdagítják felszereltségi szinttől függően a Volkswagen T-Roc tulajdonságait.

Kiemelt Partnereink