Gyártók Visszahívnak több százezer Hyundai-t és Kiát

Visszahívnak több százezer Hyundai-t és Kiát

autopro.hu/P.B. | 2022.08.24 08:18

Visszahívnak több százezer Hyundai-t és Kiát

Fotó: Hyundai Newsroom

A tűzveszély miatt visszahívott Hyundai és Kia SUV-k tulajdonosainak az autójuk megjavításáig az utcán kívül, a házaktól távol kell parkolniuk tűzveszély miatt – közölte USA közlekedési minisztériuma.

Hirdetés

A két dél-koreai autógyártó a múlt héten több ezer 2020 és 2022 között gyártott Hyundai Palisade és Kia Telluride járművet hívtak vissza, arra hivatkozva, hogy parkolás vagy vezetés közben tűzveszély áll fenn a vonóhorog hibája miatt.

Eddig nem történt tűzeset, baleset vagy sérülés a hibához kapcsolódóan - áll a minisztérium fogyasztói riasztásában.

„A márkakereskedéseken keresztül értékesített vonóhorog nedvességet engedhet be a kábelköteg-modulba, ami rövidzárlatot okozhat. Egyes esetekben az elektromos rövidzárlat tüzet okozhat a járműben vezetés közben és kikapcsolt állapotban is” - áll a figyelmeztetésben.

Még nem kezdték meg a javításokat

Amint a javítás elérhető válik, az érintett járműtulajdonosokat értesítik, hogy vigyék el SUV-jukat egy Hyundai vagy Kia márkakereskedéshez – írja a közlemény.

A visszahívások 245.030 Hyundai Palisade és 36.417 Kia Telluride járművet érintenek. A Hyundai és a Kia egyesült államokbeli képviselői nem kommentálták a hírt – írja a Reuters.

Érdekesnek találta ezt a hírt? Ne maradjon le a legfontosabb járműipari történésekről, iratkozzon fel hírlevelünkre ezen a linken!

Kiemelt Partnereink