Gyártók Visszahívja elektromos autóit a WM

Visszahívja elektromos autóit a WM

autopro.hu/P.B. | 2020.10.30 15:19

Visszahívja elektromos autóit a WM

Fotó: WM

A kínai startup első modelljének legújabb példányait kell visszahívni, miután azok tűzveszélyesnek bizonyultak. Összesen 1282 jármű érintett a visszahívásban. Az elmúlt hónapokban ez már a sokadik olyan eset, hogy egy elektromos modellt tűzveszély miatt kell visszahívni.

Hirdetés

A WM Motors a 2020. június 8-a és szeptember 23-a között legyártott EX5-öket hívja vissza tűzveszély miatt, ez összesen 1282 példányt érint a gyártó első modelljéből. A tűzveszélyt az akkumulátorcellák okozzák, a korábbi daraboknál más cellákat használtak, így azok nem veszélyesek. Az elmúlt egy hónapban négy EX5 gyulladt ki.

A WM SUV-ját 2018 óta forgalmazzák, és három akkumulátor-változatban érhető el, ettől függ a hatótávolsága is, ami 300, 400 vagy 460 kilométer az NEDC számítási rendszer szerint. A kínai gyártó tájékoztatójában nem említik, hogy mindhárom változat érintett-e – írja az electrive.com.

Különböző beszállítók akkumulátorai

A sanghaji cég több forrásból szerzi be az akkumulátorait, ezek mindegyike kínai beszállító, közülük legismertebb a CATL. Az Európában is jól ismert beszállító mellett a Zhejiang Gushen Energy Technology, Suzhou Yuliang Battery, Tianjin Lishen Battery Joint-Stock, Jiangsu Tafel New Energy Technology, REPT Energy és a ZTE Gaoneng Technology tartozik a WM beszállítói közé.

Érdekesség, hogy idén júliusban gyártották le a 30 ezredik EX5-öt, míg a gyártó másik modelljéből, a tavaly megjelent EX6-ból eddig közel ezer fogyott el az idei első fél évben. A Tesla Model 3 mögött az EX5 volt a legnépszerűbb elektromos autó Kínában 2020 első felében.

Kiemelt Partnereink