Gyártók Visszaesett a Volvo AB negyedéves profitja is

Visszaesett a Volvo AB negyedéves profitja is

MTI | 2020.04.23 16:20

Visszaesett a Volvo AB negyedéves profitja is

Fotó: Volvo Group Media Site

Visszavonta éves pénzügyi előrejelzését a teherautókat, buszokat, hajómotorokat és munkagépeket gyártó Volvo AB, miután feleződött a profitja, és komoly mértékben zsugorodott a rendelésállománya az idei első negyedévben.

Hirdetés

A cég közölte, hogy az adózott eredménye éves összevetésben 56 százalékkal, 4,68 milliárd svéd koronára (463,5 millió dollár) esett. Elemzők még ennél is rosszabb adatra, 4,38 milliárd korona profitra számítottak.

A Volvo AB bevétele 15 százalékkal, 91,45 milliárd koronára csökkent, az elemzői várakozások átlagában gyengébb adat, 86,93 milliárd korona szerepelt.

A működési nyereség 12,7 milliárd koronáról 7,1 milliárd koronára zuhant, az adat azonban így is jobb lett az elemzők által várt 6 milliárd koronánál.

A cég rendelésállománya márciusban 75 százalékkal zuhant februárhoz képest. A Volvo AB az idei első negyedévben 44 ezer 700 teherautót szállított ki, ami 24 százalékos csökkenés éves összevetésben.

A Volvo, amely 1999-ben adta el személyautó-gyártó ágazatát, a világ második legnagyobb teherautó-gyártója, amelyhez olyan márkák tartoznak, mint a Volvo, a Mack és a Renault.

Kiemelt Partnereink