Gyártók Viperazöld autóval jubilált az Audi Győrben

Viperazöld autóval jubilált az Audi Győrben

autopro.hu | 2015.12.22 12:03

Viperazöld autóval jubilált az Audi Győrben

Az Audi Hungariában legördült a háromszázezredik autó a gyártósorról. A 2013-ban megnyitott járműgyárban jelenleg négy modell készül teljes gyártási mélységben. A jubileumi járművet, egy viperazöld S3 Limousine-t az Egyesült Államokban rendelték meg 2.0 literes négyhengeres 221 kW teljesítményű benzinmotorral.

Hirdetés

– 2013 óta az Audi Hungaria egy teljes gyártási folyamatot lefedő járműgyártással büszkélkedhet. Az azóta eltelt két és fél év alatt összesen 300 000 A3 Limousine, A3 Cabriolet, TT Coupé és TT Roadster készült Győrben az első karosszériaelemtől az utolsó csavarig – mondta Gerd Walker járműgyártásért felelős ügyvezető igazgató. – Időközben a járműgyártás csapata 4 300 főre nőtt.

Peter Kössler ügyvezető igazgató, Gerd Walker járműgyártásért felelős ügyvezető igazgató és a járműgyártás munkatársai a jubileumi autóval

Győrben az A3 Limousine volt az első modell, amelyet az A3 Cabriolet követett. 2014-ben indult meg a hungarikumnak számító TT Coupé, majd Roadster harmadik generációjának sorozatgyártása.

A gyártási folyamat a présüzemben indul, ahol 8 100 tonnányi sajtolóteljesítményű présutca készíti a karosszériaelemeket, amelyekből a karosszériaüzemben illesztik össze a kész karosszériát. Ezt követően érkezik meg a karosszéria a lakkozóba, ahol a jubileumi autó is megkapta viperazöld színét. A lakkozott karosszériák végső állomása a szerelde, ahol egy szerelősoron készül mind a négy győri modell.

Az Audi Hungaria járműgyárában a munkatársak a tavalyi évben összesen több mint 135 000 autót készítettek. A járműgyártás a vállalatnál már a kilencvenes évek végén megkezdődött. 1998 és 2014 között az Audi TT, illetve az A3 Cabriolet modellek összeszerelését végezték a munkatársak Győrben az ingolstadti gyárral együttműködve.

Kiemelt Partnereink