Gyártók Vinnék, mint a cukrot az elektromos Hummert

Vinnék, mint a cukrot az elektromos Hummert

autopro.hu/P.B. | 2022.04.01 11:21

Vinnék, mint a cukrot az elektromos Hummert

Fotó: GMC Pressroom

A General Motors a vártnál több foglalást kapott GMC Hummer elektromos pickupjaira és SUV-jaira, a legfrissebb adatok szerint már 65 ezernél is több foglalás érkezett a modellre. A Hummer pickupra vonatkozó megrendeléseket valószínűleg nem tudják teljesíteni 2024 előtt.

Hirdetés

Duncan Aldred, a GMC alelnökének elmondása szerint a vártnál magasabb, mintegy 95 százalékos volt azon ügyfelek száma, akik a Hummer pickup foglalásait rendelésre váltották át, azaz tényleg megvásárolják a modellt. A SUV - amelyet a GM tavaly mutatott be, a pickupot követően -, várhatóan csak 2023-ban kerül piacra, mondta Aldred.

Aldred szerint az adott járművek bemutatkozó hónapját leszámítva az idei a március az eddigi legerősebb hónap a rendeléseket tekintve. Ugyanakkor nem lesz egyszerű a keresletet kielégíteni: „most azt vizsgáljuk, hogyan építhetjük fel a maximális mennyiséget, és hogyan tudjuk a lehető leggyorsabban teljesíteni a foglalásokat. Biztosak vagyunk abban, hogy sokkal gyorsabban tudunk haladni, mint eredetileg gondoltuk, de ez még mindig azt jelenti, aki most rendel a modellekből, az 2024-ben veheti át autóját” – mondta Aldred.

Óriási a kereslet a GM elektromos autói iránt

Alig néhány hete a cég bejelentette, hogy idén és jövőre összesen 400 ezer elektromos járművet kíván kiszállítani Észak-Amerikában. Ennél várhatóan sokkal több autót szeretnének a vevők.

A beszállítók információi szerint a GM idén 25 ezer darab Cadillac Lyriq elektromos SUV-t és 21 ezer GMC Hummer EV pickupot készül legyártani - az eredeti tervek szerint a Cadillac Lyriqből mindössze 3200, az elektromos Hummerből pedig 3800 példányt kellett volna idén megépíteni. Ez összesen 46 ezer járművet jelent a tervezett 7 ezer helyett – vagyis 557 százalékkal többet.

Januárban a GM újabb 6,6 milliárd dolláros beruházást jelentett be az elektromos járművek és akkumulátorcellák gyártási kapacitásának bővítésére Michiganben. A cél 2025-re évi egymillió elektromos jármű gyártása, melynek mintegy 60 százaléka pickup lenne – írja az electrive.com.

Tetszett ez a hír? Ne maradjon le a legfontosabb járműipari hírekről, iratkozzon fel hírlevelünkre ezen a linken!

Kiemelt Partnereink