Gyártók Villanymotorral turbózhatják fel Fordjukat az amerikaiak

Villanymotorral turbózhatják fel Fordjukat az amerikaiak

autopro.hu/P.B. | 2021.08.31 15:17

Villanymotorral turbózhatják fel Fordjukat az amerikaiak

Fotó: Twitter/Ford Performance

Az Egyesült Államokban nagy hagyománya van az autók utólagos átépítésének, nagyobb motorok beszerelésének, a gyártók ezen igény kielégítésére szokták piacra dobni az úgynevezett crate engine-eket. A környezetvédelmi előírások szigorodásával már itt is megjelentek az elektrifikált motorok, ilyennel rukkolt most elő a Ford.

Hirdetés

A Ford Performance az őszi, Las Vegas-ban megrendezésre kerülő SEMA kiállításon fogja hivatalosan is bemutatni az Eluminator névre hallgató elektromos motorját, egy crate engine-t. A név egyben szójáték is, a korábbi Aluminator nevű V8-as motorra utal, ami szintén az utólagos átalakításokra tervezett terméke volt a gyártónak.

A motorról egyelőre még nem tudni sokat, csak egy kis előzetest mutatott meg az OEM a közösségi médiában.

Azt már tudni, hogy ősztől 3990 dollárért, online rendelhetik meg az érdeklődők a motort, ami a Ford Mustang Mach-E GT-ből származik. Ebből következik néhány technikai adat: az erőforrás 210 kilowattos csúcsteljesítménnyel bír, és maximum 430 Newtonméter leadására képes. Ez maximálisan 13.800 fordulat/perc sebességet tesz lehetővé, az össztömeg pedig 93 kilogramm lesz – írja az electrive.com.

Kiemelt Partnereink