Gyártók Vezérigazgatót cserél a Subaru

Vezérigazgatót cserél a Subaru

autopro.hu/P.B. | 2023.03.07 11:23

Vezérigazgatót cserél a Subaru

Fotó: Subaru U.S. Media Center

A japán Subaru élén 2023-júniusától Atsushi Osaki váltja a jelenlegi vezérigazgatót, Tomomi Nakamurát. Az autógyártó szerint a változás a csúcson összefüggésben áll a Subaru elektrifikációs terveivel.

Hirdetés

Atsushi Osaki leendő vezérigazgató egy sajtótájékoztatón elmondta, hogy a Subaru az agilitásával szeretne megfeleli az elektrifikáció elvárásainak. „Különféle rendszereket fogunk bevezetni, miközben a rugalmasságra és a terjeszkedésre összpontosítunk” – mondta. Osaki 1988 óta dolgozik a Subarunál. Az elmúlt években több vezető minőségirányítási pozíciót töltött be. Legutóbb a gyártási részleg igazgatója és ügyvezető alelnöke volt.

A Subaru saját sajtóközleménye csak a vezérigazgató-váltást jelenti be, ugyanakkor vannak arra utaló jelek, hogy Osaki irányítása alatt az elektromos átállásra fog koncentrálni a cég. Az NHK japán műsorszolgáltató közlése szerint a Subaru új elektromos autókat gyártó üzem építését tervezi a japán Gunma prefektúrában. A létesítmény 2027-ben kezdheti meg működését.

Ahogyan arról az autopro.hu is beszámolt, az év elején a Toyota is bejelentette, hogy április 1-jétől új vezérigazgatót nevez ki. A Toyota és a Subaru jelenleg gyakorlatilag teljesen egyforma elektromos modelleket kínál a bZ4X és a Solterra személyében, ráadásul a Subaru 20 százalékát a Toyota birtokolja – jegyzi meg az electrive.com.

Tetszett ez a hír? Értesüljön elsőként a járműipari történésekről, iratkozzon fel az autopro.hu hírlevelére az alábbi linken!

Kiemelt Partnereink