Gyártók Versenytársat kaphat az Audi TT

Versenytársat kaphat az Audi TT

Biró Csongor | 2015.04.09 10:00

Versenytársat kaphat az Audi TT

Két fronton is támadja a Mercedes a VW-csoport sikereit: a magyar Audi TT és a német Porsche Panamera is versenytársat kaphat a közeljövőben.

Hirdetés

Az auto motor und sport magazin szerint a Mercedes modelloffenzívájában szerepel ez a két terv, ráadásul a biztos siker érdekében a feltételezett modelleket a márka sportrészlege, az AMG gyártja majd.

A lap állításait a Daimler puszta spekulációknak nevezte, de az autóiparban már megtanultuk, hogy a nem az valójában igent jelent.

Az Audi TT kihívója az elsőkerekes MFA2 platformra épülhet, amire a következő generációs A-osztály építkezik 2017-2018-tól. Mivel ugyanerre épül a Kecskeméten készülő CLA, akár az is lehet, hogy hazai riválist kap a győri ikon (igaz, ez már valóban spekuláció - a szerk). Az új sportkocsi a nemrég bemutatott Mercedes AMG GT génjeivel az évtized végén érkezhet a piacra, akár vászontetős változatban is.

Ilyen lehet majd a TT-gyilkos Mercedes

A Mercedes válasza a Panamerára sem várhat túl sokáig, mert a négyajtós kupé igen népszerű a luxus kategóriában. A kocsi alapja az E-osztály lesz a német lap szerint, de teljesen egyedi arculatot kap. Érkezése a jövőre frissülő E-osztály bevezetését követően várható.

A Mercedesnek szüksége van az új modellekre, mert 2020-ig elsők akarnak lenni a prémium autók piacán. A csillagos márka jelenleg harmadik a BMW és az Audi mögött.

Kiemelt Partnereink