Gyártók Végtagokra éhezik a Model X sirályajtaja

Végtagokra éhezik a Model X sirályajtaja

autopro.hu/B.B. | 2016.09.02 06:35

Végtagokra éhezik a Model X sirályajtaja

Szoftverfrissítés ide, szenzorok oda, csak nem sikerül megoldani a SUV Tesla ajtóproblémáit.

Hirdetés

Már a kezdetektől fogva sok panasz érkezik a Tesla városi terepjárójának felfelé nyíló ajtajaira, így a gyártó orvosolta a problémát. Jobban mondva orvosolta volna: a plusz szenzorok beépítését és a szoftverfrissítést követően néhány korábbi hiba ugyan elhárult, ám helyükre újabbak léptek.

A kocsi most már érzékeli, ha valami a nyílni készülő nyílászáró útjában van, ám egyes tulajdonosok szerint most a bezárással vannak gondok. Van, aki attól fél, hogy a nem kellően figyelmes sirályajtók és a tető érintkezésénél rácsukódhatnak az ott felejtett lévő kezekre, súlyosan megsebesítve azokat.

A Tesla egyik ügyfele az egyik népszerű videómegosztóra feltöltött képsorokon be is mutatja, hogy az ajtók gond nélkül elvágják az útjukba tett tárgyat – a szemléltetés áldozatául szerencsére csak egy közepesen vastag uborka esett. Abba viszont jobb bele sem gondolni, hogy egy-egy ujjban milyen kárt tehetne a szerkezet.

A gyártó egyelőre nem kívánta kommentálni a tulajdonosok észrevételeit, írja az autonews.com, bár az eset súlyosságát tekintve szinte garantálható, hogy a Model X ügyben érintett gazdáinak nem a múlt heti volt az utolsó terven felüli útjuk a műhelybe.

Kiemelt Partnereink