Gyártók Véget vet a vezetés közbeni játéknak a Tesla

Véget vet a vezetés közbeni játéknak a Tesla

autopro.hu/V.M. | 2021.12.28 13:17

Véget vet a vezetés közbeni játéknak a Tesla

Fotó: Tesla

A Tesla a jövőben nem fogja lehetővé tenni, hogy járművei kijelzőin menet közben videojátékokkal játszanak. Az amerikai elektromosautó-gyártó ezt azután jelezte, hogy az USA-ban vizsgálat indult a potenciálisan veszélyes funkció miatt.

Hirdetés

Az amerikai Nemzeti Közúti Közlekedésbiztonsági Hivatal (NHTSA) nemrég indított egy 580 ezer, 2017 óta értékesített Teslát érintő vizsgálatot, mivel az autógyártó lehetővé tette, hogy azok központi érintőképernyőjén menet közben is aktiválják a Passenger Play videojáték funkciót. A közlekedésbiztonsági szerv szerint ez elvonhatja a sofőr figyelmét, növelve a baleset kockázatát.

A Tesla azonban röviddel az NHTSA bejelentése után közölte, hogy blokkolni fogja a Passenger Play használatát akkor, amikor a jármű mozgásban van.

Korábban közlekedésbiztonság mellett kampányoló szervezetek is kritizálták a funkciót, rávilágítva arra, hogy az elvonhatja a vezető figyelmét, különösen akkor, amikor a jármű Autopilot önvezető módban közlekedik – írja a Reuters.

Érdemes megjegyezni, hogy a Passenger Play funkció nem csupán azáltal terelheti el a vezető figyelmét, hogy utasa menet közben játszik. Ennek oka, hogy a rendszer ugyan a jármű mozgása közben megerősítést kér arról, hogy aktiválója valóban egy utas, azonban a vezető egy gomb megnyomásával átverheti azt.

Tetszett ez a hír? Értesüljön elsőként a járműipari történésekről, iratkozzon fel az autopro.hu hírlevelére az alábbi linken!

Kiemelt Partnereink