Gyártók Végeláthatatlanul váratja vevőit a Faraday Future

Végeláthatatlanul váratja vevőit a Faraday Future

autopro.hu/V.M. | 2023.06.19 17:23

Végeláthatatlanul váratja vevőit a Faraday Future

Fotó: Facebook/Faraday Future

Az elektromos luxusautókat fejlesztő és gyártó Faraday Future ismét eltolta első járműveinek rendelőknek való átadását, nyilvánvaló jelét adva annak, hogy a sorozatos pénzügyi gondokkal küzdő cég milyen nehezen képes további forrásokhoz jutni.

Hirdetés

Az amerikai Tesla-rivális öt év késéssel idén márciusban kezdte meg FF 91 2.0 luxus villanyautója gyártását. Akkor még áprilist célozták a kiszállítások megkezdésére, azonban nemrég június végére halasztották azt – hozzátéve, hogy akkor is csak további forrásbevonással indulhatnak meg az átadások.

A Reuters beszámolója szerint most a vállalat augusztusra időzítette át az eseményt, rámutatva, hogy a befektetőkkel való tárgyalások egyelőre nem hoztak eredményt.

A Faraday Future elmúlt éveit finanszírozási problémák árnyékolták be, melyek még most, a célegyenesben sem látszanak megoldódni. Az eddig történtek ismeretében erősen kérdéses, hogy az első autók átadására valóban sor fog-e kerülni a nyár utolsó hónapjában.

A bizonytalanság ellenére a vállalat nemrég hivatalosan is piacra dobta első modelljét. A három verzióban kapható FF 91 2.0 alapmodelljéről még nem ismertek információk, de a kettő drágábbikban három elektromos motor található, melyek együttesen 783 kilowatt teljesítményt biztosítanak. A 142 kilowattórás akkumulátor 613 kilométer megtételéhez elegendő energiát tárolhat.

Tetszett ez a hír? Ne maradjon le a legfontosabb járműipari hírekről, iratkozzon fel hírlevelünkre ezen a linken!

Kiemelt Partnereink