Gyártók Védőangyalként vigyáz a gyalogosokra a BMW

Védőangyalként vigyáz a gyalogosokra a BMW

autopro.hu | 2014.12.16 06:56

Védőangyalként vigyáz a gyalogosokra a BMW

A ConnectedDrive automata fékező funkcióval ellátott, gyalogosokat figyelő baleset-megelőző rendszere immáron a második vezetést támogató felszerelés, amely elnyerte a Euro NCAP Advanced díjat.

Hirdetés

2010-ben az intelligens segélyhívó rendszert díjazták, amely automatikusan érzékeli a baleset helyét és súlyosságát. Az elismerés az ötcsillagos értékelési rendszer kiegészítése, amelyet azon biztonságtechnológiai innovációknak ítélnek oda, amelyek messze túlmutatnak a Euro NCAP töréstesztje által támasztott követelményeken. A 2-es Active Tourer a közelmúltban kapta meg a törésteszt maximális, ötcsillagos minősítését. Számos BMW-modellhez hasonlóan a 2-es Active Tourert már az alapfelszereltség részeként egy, az első szélvédő mögé, a középső visszapillantó konzoljába integrált kamerával szerelnek fel, automata fékező funkcióval ellátott, ütközésre figyelmeztető rendszerrel.

10 és 60 kilométer/óra közti sebességtartományban működik, és mint ilyen, ideális a nagyvárosi forgalom balesetveszélyes szituációiban rejlő kockázatok csökkentésére.

A rendszer az első szélvédő mögé szerelt kamera képe alapján elemzi a jármű körüli forgalmi helyzeteket, és amint ütközés veszélyét érzékeli, első körben egy, a műszerfalon felvillanó szimbólummal figyelmezteti a jármű vezetőjét a veszélyre. Az első jelzést egy hangjelzés követi, amellyel egy időben a berendezés felkészíti a fékrendszert a maximális erejű lassításra. Az intelligens baleset-megelőző rendszer automatikusan fékezni kezdi a járművet közepes erejű fékhatással, amely a legtöbb forgalmi szituációban önmagában elegendő a balesetveszély elhárításához. Az automata fékezéssel a jármű vezetője egyértelmű jelzést kap arról, hogy balesetveszély áll fenn és közbe kell avatkoznia, így amint megérinti a fékpedált, az előre felkészített fékrendszer akár maximális erejű lassulásra is készen áll, ezáltal biztosítva a lehető legrövidebb úton történő megállást.

A biztonsági felszerelés szinte a teljes BMW-portfólióhoz elérhető – a BMW 1-es sorozattól egészen a BMW 7-es sorozatáig.

Kiemelt Partnereink