Gyártók Vannak érdeklődők a Ford indiai gyárai iránt

Vannak érdeklődők a Ford indiai gyárai iránt

autopro.hu/P.B. | 2022.01.03 12:21

Vannak érdeklődők a Ford indiai gyárai iránt

Fotó: Ford MyNewsDesk

Mint ismert, a Ford 2021 végén bezárta a Nyugat-Gudzsarát államban fekvő gyárát, míg a szintén indiai, Tamilnádu államban működő üzem 2022 során zárja majd be kapuit. Úgy tűnik, hogy egyik gyár sem marad gazdátlanul a Ford kivonulása után.

Hirdetés

Ahogyan arról az autopro.hu korábban beszámolt, a Ford befejezi gyártási tevékenységét Indiában. Bár a Business Solutions csapat megmarad az országban, a Sandandban található összeszerelőüzemét már 2021 végéig bezárja a gyártó, míg a Csennai városában működő motor- és járműgyár 2022-ben zárja be kapuit.

Az üzemek azonban nem maradnak gazdátlanul, azokra ugyanis már több külföldi cég is bejelentkezett. A vevőjelölteket egyelőre még nem nevezték meg, ahogyan Thangam Thennarasu iparminiszter fogalmazott, még a tárgyalások elején járnak.

Hazai jelentkező is akad

Thennarasu elmondta, hogy az indiai Tata Csoport is érdeklődött a Ford-gyár megvásárlása iránt, a vezetők találkoztak is egymással, de hivatalos bejelentésre eddig nem került sor – írja a Reuters.

A Ford arra a kérdésre, hogy mely cégek érdeklődhetnek a tamilnádui gyár megvásárlása iránt, a Reutersnek nem adott konkrét választ: „továbbra is kutatjuk a lehetséges alternatívákat, nincs más mondanivalónk” – írták.

Tetszett ez a hír? Ne maradjon le a legfontosabb járműipari hírekről, iratkozzon fel hírlevelünkre ezen a linken.

Kiemelt Partnereink