Gyártók Van, akit nem hat meg az árháború

Van, akit nem hat meg az árháború

autopro.hu/P.B. | 2023.03.03 11:21

Van, akit nem hat meg az árháború

Az elektromos járműveket gyártó Polestar friss bejelentése szerint a vállalat ksiebb negyedéves veszteséget könyvelt el, mint amire számított. A cég fenntartotta 2023-ra vonatkozó termelési kilátásait, és közölte, hogy nem bocsátkozik árháborúba.

Hirdetés

Az idei év nehéznek bizonyul az elektromos járművek gyártói számára részben a Tesla által januárban kirobbantott árháború miatt, részben pedig még mindig az ellátási lánc folyamatosan szűk keresztmetszetei miatt. Ugyanakkor az árháború (vagyis az autók árának csökkentése) nem minden szereplőt hatott meg.

„Nem fogunk árháborúba bocsátkozni, az a célunk, hogy egy nagyon prémium sportkocsi-céggé váljunk” – mondta Thomas Ingenlath vezérigazgató a Reutersnek hozzátéve, hogy egyértelműen más a céljuk, mint a Teslának, ahol évente milliónyi autót gyártanak.

A Polestar megerősítette a 2023-ra vonatkozó korábbi kilátásait: a cél 80 ezer autó legyártása a 2022-ben leszállított nagyjából 51 ezer jármű után. Ingenlath elmondta, hogy látja, hogy az ellátási lánc problémái gátolták a globális autógyártást 2023-ban is, 2022-ból pedig erős rendelésállománya maradt az autógyártónak.

A kínai Geely és a Volvo Cars által alapított svéd autógyártó 204,7 millió dolláros működési veszteséget ért el a negyedik negyedévben, szemben az egy évvel ezelőtti 337,3 millió dollárral. A vállalat 61,9 millió dolláros bruttó nyereségről számolt be, szemben 2021 azonos negyedévében elért 0,2 millió dolláros veszteséggel.

Tetszett ez a hír? Értesüljön elsőként a járműipari történésekről, iratkozzon fel az autopro.hu hírlevelére az alábbi linken!

Kiemelt Partnereink