Gyártók Válságállónak bizonyult a Volkswagen Csoport

Válságállónak bizonyult a Volkswagen Csoport

autopro.hu/P.B. | 2022.07.28 09:19

Válságállónak bizonyult a Volkswagen Csoport

Fotó: Volkswagen Newsroom

A háború, a Kínában tapasztalható folyamatos szállítási problémák és leállások, valamint a félvezetők és egyéb alkatrészek szűk keresztmetszete ellenére a VW Csoport jelentősen növelte bevételeit az év első felében.

Hirdetés

A Volkswagen Csoport az év első felében jelentős növekedést ért el nyereségében a kihívásk és a válság ellenére. A wolfsburgi cég valamivel több mint negyedével, összesen 10,6 milliárd euróra tudta növelni adózott eredményét az előző év azonos időszakához képest. A második negyedév - amelyben mindenekelőtt az ismét megjelenő leállások lassították a termelést és az értékesítést Ázsia legfontosabb piacán - a profit 22 százalékos visszaesését hozta Az elektromos autók eladása azonban tovább nőtt.

Arno Antlitz pénzügyi igazgató elmondta, hogy Európa legnagyobb autókonszernje „jelentős pénzügyi rugalmasságot tanúsított a példátlan globális kihívások ellenére”. A Volkswagen az ellátási lánc problémáinak enyhülésére számít az év második felében. A csoport megerősítette az évre vonatkozó kilátásokat.

A második negyedévben az árbevétel 3,3 százalékkal, 69,5 milliárd euróra nőtt egy év alatt. A dízelbotrány többletköltségeivel korrigált működési eredmény 27,7 százalékkal 4,74 milliárd euróra esett vissza. A könyvelési veszteségek beszámítása előtt a második negyedévi eredmény ismét javult az előző negyedévhez képest – írja az Automobilwoche.

Tetszett ez a hír? Ne maradjon le a legfontosabb járműipari hírekről, iratkozzon fel hírlevelünkre ezen a linken!

Kiemelt Partnereink